Απολογιμός απερχόμενου ΔΣ για το 2014-15

 

Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τη συνδικαλιστική χρονιά 2014-2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. που τίθεται ενώπιόν σας είναι μια προσπάθεια να αποτυπώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο έδρασε το Δ.Σ, το πώς έδρασε και κυρίως τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, ώστε η φετινή πείρα να μας βγάλει πιο έτοιμους και δυνατούς, και ως Δ.Σ. και ως Σύλλογο, για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που ξεδιπλώνεται εναντίον μας και εναντίον όλων των εργαζομένων.

Η δράση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη σχολική χρονιά 2014-2015 αναπτύχθηκε μέσα σε ένα ρευστό και συνεχώς διαφοροποιούμενο πολιτικό περιβάλλον. Ξεκίνησε με συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, πέρασε από τις πρώτες εκλογές του Γενάρη και τα πρώτα δείγματα γραφής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το συνέδριο της ΔΟΕ, το δημοψήφισμα, την υπογραφή του μνημονίου 3 και κλείνει με τη νέα δεύτερη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, που το υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς. Στην ουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού καλλιέργησε στο κίνημα τη λογική  της ανάθεσης  στη λεγόμενη αριστερή διακυβέρνηση, κι αφού ψήφισε το 3ο  μνημόνιο που προϋποθέτει και τα δύο προηγούμενα, εφαρμόζει τα πιο σκληρά μέτρα, τα οποία δεν τόλμησαν να εφαρμόσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενταγμένα στη λογική του ευρωμονόδρομου.

Η παρατεταμένη οικονομική καπιταλιστική κρίση, οι πόλεμοι και η δυστυχία για τους λαούς στην εποχή μας που υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, επιστημονικές, τεχνολογικές άρα και παραγωγικές, δείχνουν τη χρεοκοπία του συστήματος .

Η πολιτική που είχε να αντιμετωπίσει το σωματείο μας και ο λαός μας ευρύτερα, παρά τις εναλλαγές στους διαχειριστές και τις όποιες διαφοροποιήσεις στα μείγματα, είχε σταθερά στο επίκεντρο την κερδοφορία του κεφαλαίου, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, τις δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ μας βρέθηκε σταθερά απέναντί της, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των συναδέλφων, το δικαίωμα των παιδιών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και στη ζωή, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της συμμαχίας γονέων – εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στην περιοχή μας.

Σήμερα καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που δημιουργούνται από την κυριαρχία παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος, από το φόβο και την καλλιέργεια της συνευθύνης για το μνημόνιο, ώστε γρήγορα να ανασυνταχθούμε και να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τα νέα βάρβαρα μέτρα με βασικό μέτωπο την κοινωνική ασφάλιση και το νέο σχολείο.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις θεωρίες περί καπιταλιστικής ανάπτυξης, που δήθεν θα δώσει στο μέλλον κάτι και στο λαό. Τα παραδείγματα από τέτοιου είδους ανάπτυξη στη χώρα μας και σε άλλες χώρες δείχνουν ότι ο λαός πληρώνει πάντα πολύ ακριβά την ανάπτυξη αυτή. Άλλωστε και κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας, σε τομείς που είχαν ανάπτυξη, όπως ο τουρισμός, οι εργαζόμενοι βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Τα παραδείγματα δείχνουν ότι και στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στην καπιταλιστική κρίση κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εργαζόμενοι πληρώνουν το λογαριασμό.

Καλούμαστε να προσπεράσουμε τις αυταπάτες περί παράλληλων προγραμμάτων και ισοδύναμων μέτρων, που, όταν εφαρμόζονται τέτοια, θα είναι μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα τα παίρνει από τους φτωχούς και θα τα δίνει στους εξαθλιωμένους. Πρέπει να τους χαλάσουμε τις επιδιώξεις περί εθνικής ομοψυχίας και κλίματος ομαλότητας, γιατί όλα αυτά στην ουσία σημαίνουν υποταγή των εργαζομένων για την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων.

Τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, 3 σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα τεράστια προβλήματα στην ειδική αγωγή, στις μεταφορές και στις υποδομές, η ανεργία για χιλιάδες συναδέλφους μας, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η εφαρμογή του 3ου μνημονίου στην εκπαίδευση, που προβλέπει εξορθολογισμό του κόστους της εκπαίδευσης και προώθηση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ του 2011 («νέο» σχολείο, αξιολόγηση, αύξηση του ωραρίου, καταργήσεις – συγχωνεύεις τμημάτων και σχολείων…), η όξυνση του αυταρχισμού με διώξεις εργατών, εκπαιδευτικών και μαθητών, δείχνουν ότι ο κλάδος πρέπει να ανασκουμπωθεί και να βάλει πλάτη στην ανασύνταξη του κινήματος. Να νιώσει η/ο συνάδελφος τον ΣΥΛΛΟΓΟ μας σπίτι και αποκούμπι.

Ειδικότερα για τη χρονιά που πέρασε

Το ΔΣ της ΣΥΛΛΟΓΟΥ πλειοψηφικά προσπάθησε να ανοίξει όλα  τα μέτωπα. Ήταν διαρκής ο αγώνας για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για τα δικαιώματα των νέων εκπαιδευτικών μονίμων και αναπληρωτών, για να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, για το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να έχουν το σχολείο που τους αξίζει, για να καλυφθούν τα κενά, να απορροφηθούν τα προνήπια (όπως στα 5ο -16ο Νηπ Ηλιούπολης).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σύνδεσε τον εκπαιδευτικό αγώνα με μια σειρά λαϊκά προβλήματα και συνέδραμε όλες τις κινητοποιήσεις τοπικές, περιφερειακές και κεντρικές για τα εκπαιδευτικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά δικαιώματά μας που χτυπιούνται καθημερινά.

Πιο συγκεκριμένες ενέργειες του Δ.Σ. με βάση τις εξελίξεις

  • Λειτουργία του Δ.Σ.: Το Δ.Σ. λειτούργησε τακτικά και έκτακτα, με ημερήσια διάταξη.  Το σίγουρο είναι ότι με μεγαλύτερη ευθύνη πρέπει να δούμε τη λειτουργία του Δ.Σ., μέσα στη νέα κατάσταση και στα καθήκοντα που απορρέουν .
  • Η αδυναμία στη μαζικότητα των Γενικών Συνελεύσεων είναι το κεντρικό πρόβλημα όχι μόνο του Συλλόγου μας αλλά και όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων. Αν δεν αντιμετωπιστεί η λογική της ανάθεσης, αν δεν καταφέρουμε να συμμετέχουν μαζικά οι συνάδελφοι, τότε δε θα μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματικούς αγώνες με προοπτική. Στη λογική της ανάθεσης πρέπει να ανοίξουμε πιο αποφασιστικό μέτωπο. Τη περασμένη συνδικαλιστική χρονιά  έγιναν προσπάθειες για 2 έκτακτες (31/3 και 3/11) και 2 τακτικές Γ.Σ. (27/5 και 10/12). Οι Έκτακτες είχαν 20 – 30 συναδέλφους και η τακτική του Μάη του 2015  μαζικοποιήθηκε αργά . Πρέπει να γίνει κατανοητή η ανάγκη για συμμετοχή στις ΓΣ, που πρέπει να αποτελεί τον κύριο χώρο συζήτησης και διαμόρφωσης του σχεδιασμού από τον κλάδο και το σωματείο.
  • Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε όσους εργαζόμενους, συναδέλφους και φορείς και λαούς το είχαν μεγάλη ανάγκη. Καταδικάσαμε  τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής  φασιστικής  ΧΑ ενόψει της έναρξης της δίκης. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της cocacola  και καταδικάσαμε τη σύλληψη 28 εργαζομένων και συνδικαλιστών στην επιχείρηση Ζούρας. Παράλληλα απαιτήσαμε να πληρωθούν και να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας και να μη γίνει η μείωση του 10% σε όλες τις καθαρίστριες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εκφράσαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες συγκεντρώνοντας υλικό.
  • Το Δ.Σ. προσπάθησε να ενημερώνει τους συναδέλφους για κάθε θέμα.Έτσι βγήκαν πολλά  ενημερωτικά προς τα μέλη μας για κάθε θέμα που μας απασχόλησε φέτος και  έγγραφα προς άλλους φορείς για αιτήματα και ψηφίσματα συμπαράστασης. Παρόλα αυτά πολλές φορές οι συνάδελφοι δε γνωρίζουν τις αποφάσεις του Δ.Σ., αργούν να ενημερωθούν για δράσεις, κινητοποιήσεις παρά τη συνεχή ροή των ενημερωτικών προς τα σχολεία και το κρέμασμά τους και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Το νέο ΔΣ να το δει πάλι το ζήτημα.
  • Το Δ.Σ. στάθηκε ιδιαίτερα σε ιστορικές επετείους και σοβαρά ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων μας με ξεχωριστά ενημερωτικάκαι εκδηλώσεις, όπως για 8η Μάρτη(προβολή ταινίας), 1η Μάη, σχολικό εκφοβισμό καθώς και για υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών , παράλληλη στήριξη,αναπληρωτές κ.λ.π.
  • Ιδιαίτερα για τους νέους εκπαιδευτικούς: απαιτήσαμε να πληρωθούν έγκαιρα, να μην παραβιάζονται τα δικαιώματά τους με σεμινάρια εκτός ωραρίου καθώς και να έχουν ίσα συνδικαλιστικά δικαιώματα μόνιμοι και αναπληρωτές συνάδελφοι.
  • Ο Σύλλογός μας συμμετείχε σε παραστάσεις, στις απεργίες, πανεργατικές ή κλαδικές, αλλά και σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, τοπικά και κεντρικά, που οργανώσαμε αυτοτελώς ή με άλλους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,  συλλόγους γονέων ή γονείς νηπιαγωγείων, εργατικά σωματεία και φυσικά συμμετείχαμε στις γενικότερες πανδημοσιοϋπαλληλικές και πανεργατικές κινητοποιήσεις. Συμμετείχαμε σε αρκετές παραστάσεις στην Περιφέρεια Αττικής, στην Α Αθήνας και στο Υπουργείο Παιδείας για τα τεράστια κενά, που πέρυσι έφτασαν μέχρι τον Ιούνη και φέτος η κατάσταση είναι εκρηκτική, την Ειδική Αγωγή, το ολοήμερο, για τις διώξεις και των δικών μας συναδέλφων και άλλων. Καλέσαμε σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας . Η πανεργατική απεργία στις 12/11 ήταν η πρώτη πανεργατική επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η συμμετοχή κατά 40% των συναδέλφων ήταν αρκετά καλή, μπορούσε όμως να είναι καλύτερη γιατί η επίθεση είναι τεράστια. Γενικότερα η συμμετοχή των συναδέλφων στους αγώνες δεν ήταν ανάλογη των απαιτήσεων και ιδιαίτερα με τη νέα κυβέρνηση «της αριστεράς» καλλιεργήθηκαν αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, κλίμα αναμονής, ανοχή, που τώρα αρχίζει να σπάει λόγω της λαίλαπας που η κυβέρνηση αυτή προωθεί.
  • Το Δ.Σ. κάλεσε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην μπουν στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής τους μονάδας
  • Ακύρωσε απογευματινά σεμινάρια νηπιαγωγών και δασκάλων που προωθούσε η σχολική σύμβουλος αλλά και  το νέο  υπουργείο Παιδείας
  • Το Δ.Σ. έκανε παρέμβαση για τη κτηριακή υποδομή, τις λειτουργικές δαπάνες  στο δήμο Ηλιούπολης. Στις συναντήσεις με τη  Δημοτική Αρχή και τις Σχολική Επιτροπή – Επιτροπή Παιδείας,  κατατέθηκε η πρόταση του Συλλόγου για το κτηριακό και την ανάγκη συντήρησής τους καθώς και η απαίτησή μας για δίκαιη κατανομή των χρημάτων για τις λειτουργικές δαπάνες και ζητήσαμε απολογισμό στον καταμερισμό αυτό .
  • Κάναμε και φέτος δύο αιμοδοσίες  και συγκεντρώσαμε 74 φιάλες. Έτσι καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας και των οικογενειών τους. Το Δ.Σ. ευχαριστεί για άλλη μια φορά τους αιμοδότες συναδέλφους και καλεί σε μεγαλύτερη συμμετοχή για να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες μας.
  • Στα πολιτιστικά καλά πήγαμε, αν και θα θέλαμε να κάναμε πολύ περισσότερα. Πήγαμε σε τρεις θεατρικές παραστάσεις με καλή συμμετοχή και προβάλλαμε τρεις ταινίες. Διοργανώσαμε το γλέντι του Συλλόγου με 80 περίπου άτομα που έμειναν όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Συνδιοργανώσαμε με το Συνδικάτο εργαζόμενων στο Δήμο και το Σύλλογο Γυναικών, Αντιφασιστική Συναυλία την 28η/10 με τη λήξη της παρέλασης. Είναι φανερό ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε οι συνάδελφοι χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη του Συλλόγου και στον τομέα του πολιτισμού.

Μέτωπα που χρειάζεται να προσέξουμε τη νέα χρονιά

  1. Το νέο Δ.Σ. πρέπει να ξεπεράσει τα προβλήματα που περιγράφτηκαν παραπάνω και να προχωρήσει γρήγορα σε αναβαθμισμένη λειτουργία, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες λόγω της επίθεσης που κλιμακώνεται.
  2. Να δώσουμε μάχη ώστε να αποκτήσει η Γενική Συνέλευση του σωματείου τον πραγματικό της ρόλο, συλλογικός και αποφασιστικός οργανωτής της πάλης μας.
  3. Να εμβαθύνουμε την παρέμβαση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ στους μαθητές, στο μορφωτικό περιεχόμενο της γνώσης. Αυτό αφορά ανακοινώσεις, σχολικές γιορτές, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, πολιτιστικές και ιστορικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερα να ανοίξουμε το θέμα της πραγματικής ιστορίας των γειτονιών μας. Έτσι θα ανοίξουμε και μέτωπο στη Χρυσή Αυγή.  Να αναμετρηθούμε με τη λογική των «ίσων αποστάσεων» και των «δύο άκρων». Να αντιμετωπίσουμε το φασιστικό δηλητήριο στην ουσία του, διαπαιδαγωγώντας με τη στάση μας και τη διδασκαλία της πραγματικής ιστορίας του τόπου μας τους μαθητές μας.
  4. Να καλέσουμε τους αναπληρωτές άμεσα σε σύσκεψη και να δούμε πώς μπορεί ο Σύλλογος να παρέμβει για ζητήματα διατροφής τους σε δομές των δήμων. Κυρίως όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε να είναι όλοι γραμμένοι στο Σύλλογο και να αγωνιστούμε για το βασικό: μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  5. Να εξασφαλίσουμε σταθερή επαφή με Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας για κοινές δράσεις, ώστε να αναδείξουμε την παιδεία  υπόθεσηόλων των εργαζομένων.
  6. Να προτάξουμε τα τοπικά ζητήματα των υποδομών, με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες που έχουμε, για τα σχολεία στο  δήμο και συνολικά με παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και άλλες δράσεις. Ιδιαίτερα να προτάξουμε  το κτηριακό πρόβλημα στα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, όπου στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους και να αναδείξουμε την ανάγκη ανέγερσης νέων .
  7. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ. Καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει πρόβλημα με το δάνειό του, που κινδυνεύει άμεσα ή έμμεσα να χάσει το σπίτι του, να το δηλώσει στο Σύλλογο, να αποφασίσουμε ότι θα είμαστε σε επιφυλακή και σε περίπτωση προσπάθειας κατάσχεσης να παρέμβουμε δυναμικά. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με  σωματεία αλλά και άλλους φορείς της περιοχής μας παρεμβαίνουμε σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος από σπίτι συναδέλφου ή και μαθητή μας. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για την περίπτωση που δεν είναι θεωρημένο το βιβλιάριό του, απαιτούμε πλήρη περίθαλψη σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ.
  8. Να συνεχίσουμε τη δράση για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ο Σύλλογός μας έχει ήδη συγκεντρώσει υλικό . Το κύριο όμως είναι, ως εκπαιδευτικοί, να ανοίξουμε τη συζήτηση στις τάξεις, να αποκαλύπτουμε τις αιτίες της προσφυγιάς, την ανάγκη αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Να κατανοήσουν τα παιδιά ότι αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα δε μπορούν και δε θέλουν να το λύσουν. Άρα χρειάζεται χτύπημα των αιτιών που δημιουργούν τον πόλεμο, οικονομικό και με τα όπλα, που δημιουργεί τη φτώχεια και την προσφυγιά-μετανάστευση. Κατά καιρούς θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε υλικά και να τα παραδίδουμε απευθείας στους πρόσφυγες.
  9. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε εκδήλωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό για ενημέρωση και δράση. Αλλάζουν το χαρακτήρα του ασφαλιστικού και από κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα για όλους, που ήταν η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης της χώρας μας, γίνεται ατομική υπόθεση με ανταποδοτική λειτουργία χωρίς καμία εξασφάλιση για την περίθαλψη που θα έχουμε. Το  όριο συνταξιοδότησης θα αλλάζει ανά τριετία και το ποσό της σύνταξης θα εξαρτάται από το τι πλήρωσε κάθε εργαζόμενος, την πορεία της οικονομίας (!), το αποθεματικό του ταμείου (που οι κυβερνήσεις συνεχώς απομυζούν), τον αριθμό των συνταξιούχων-μερισματούχων, τον αριθμό των ασφαλισμένων και τις κάθε φορά αποφάσεις ΕΕ, κυβέρνησης, διορισμένου ΔΣ του ταμείου… Όπως καταλαβαίνετε το μόνο που θα παίρνουμε σίγουρα είναι την κάθε φορά βασική ή εθνική ή όπως αλλιώς θα λέγεται σύνταξη που θα είναι επίδομα για εξαθλιωμένα γηρατειά. Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μην περάσει! Μας θέλουν με μαγκούρες στην τάξη!
  10. Παρέμβαση για τις καθαρίστριες των σχολείων. Συνεχίζουμε να ζητάμε τη μονιμοποίησή τους όπως και όλου του βοηθητικού προσωπικού (φύλακες τραπεζοκόμοι…). Παρεμβαίνουμε για τις μειώσεις των αποδοχών τους και πρακτικά βοηθάμε σε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα σχολεία.
  11. Να καλέσουμε τους συναδέλφους για να δημιουργήσουμε πολιτιστικές ομάδες (θεατρική, μουσική, χορού…), ώστε και οι συνάδελφοι που θα λάβουν μέρος να λειτουργήσουν συλλογικά και οι υπόλοιποι να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Παράλληλα να καλέσουμε ομάδες άλλων φορέων να δούμε τα έργα τους, π.χ. τη θεατρική ομάδα που παίζει τη δίκη των χαλυβουργών, τιμώντας και το μεγαλειώδη αγώνα τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας είναι το σωματείο μας, το αποκούμπι μας. Συλλογικά, αταλάντευτα αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου, κυβερνήσεων αλλά και τους υποστηρικτές τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, που είναι ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός. Διεκδικούμε ανάπτυξη για το λαό που φυσικά μπορεί να γίνει με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας, με το λαό πρωταγωνιστή και κυρίαρχο στον πλούτο που παράγει.

Παλεύουμε για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν Υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Το μέλλον δεν γράφεται από μόνο του , αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς. Ο λαός έχει τη δύναμη, μπορεί και θα βγει νικητής, όσες δυσκολίες κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει, όσους αγώνες κι αν χρειαστεί να κάνει. Κι εμείς οι εκπαιδευτικοί που διαπαιδαγωγούμε τη νέα γενιά, πρέπει να αποτελούμε παράδειγμα αγωνιστικής στάσης ζωής για μας και τη γενιά αυτή. Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, είμαστε οι πολλοί γι” αυτό έχουμε τη δύναμη αρκεί να το πιστέψουμε, χρειάζεται όμως αγώνας σκληρός, συνεχής και παρατεταμένος.                                                                                                                ΤΟ Δ.Σ.