Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Δράσεις αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

 

Χαιρετίζουμε την έκφραση αλληλεγγύης και τις πρωτοβουλίες που παίρνουν εκατοντάδες σύλλογοι εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη των προσφύγων και μεταναστών. Το ΔΣ του συλλόγου μας, στηρίζει την πρωτοβουλία των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε.  Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης’,  Νίκαιας Πειραιά, Πειραιά “Πρόοδος’, Σαλαμίνας ,  “Ο Παρθενώνας”

που εκτός από παράδοση υλικών έχουν αναλάβει και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο λιμάνι του Πειραιά.

Όποιος συνάδελφος θέλει να στηρίξει αυτή την προσπάθεια μπορεί να επικοινωνεί με τα μέλη του ΔΣ για περισσότερες πληροφορίες ή να καλέσει:

για το Σύλλογο  ΠΕ Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης” 6974677039

για το Σύλλογο ΠΕ Πειραιά “Πρόοδος΄6937114024

για το Σύλλογο ΠΕ Σαλαμίνας 6977370857

για το Σύλλογο Νίκαιας Πειραιά 6973359166

για το Σύλλογο  “Ο Παρθενώνας” 6974143638

 

Το καθημερινό ραντεβού είναι στην είσοδο της Ε1 στις 15.00

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες στο μεγάλο πρόβλημα των μεταναστών. Η οποιαδήποτε ανάσα για τους χιλιάδες κατατρεγμένους είναι δείγμα ανθρωπιάς και πρέπει να συνδυάζεται με αγώνα κατά των αιτιών που οδηγούν στην προσφυγιά και τη μετανάστευση. Το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης είναι συνέπεια της Ιμπεριαλιστικής πολιτικής και το συντηρούν όλοι οι καπιταλιστικοί μηχανισμοί.

Απαιτούμε από το Υπουργείο  Παιδείας να στείλει σταθερά κλιμάκια εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν τη φύλαξη, ανακούφιση και προσωρινή εκπαίδευση των προσφυγόπουλων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αδιόριστοι και συμβασιούχοι υπάρχουν πολλοί.

Ο εθελοντισμός και οι ΜΚΟ που προωθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η τωρινή, όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα, αντίθετα καταλήγουν σε αφαίρεση δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους και απαλλάσσουν την οποιαδήποτε κυβέρνηση από ευθύνες και υποχρεώσεις.

Χαιρετίζουμε τη σημαντική προσφορά σας σε είδη αλληλεγγύης  για τους μετανάστες και πρόσφυγες από το υστέρημά σας καθώς και τη θετική σας στάση και συμμετοχή, ως ελάχιστη προσπάθεια να απαλύνουμε την καθημερινή θλίψη και την αγωνία πολλών μικρών παιδιών.

Η συγκέντρωση ειδών αλληλεγγύης για τους τους μετανάστες και πρόσφυγες θα συνεχιστεί έως τις 28-3-2016.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

                                                               ΤΟ Δ.Σ

Καταγγελία για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.

Η αποφυλάκιση του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων γι” αυτή την εξέλιξη.

Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας Συνδικάτα και συνδικαλιστές στο Πέραμα και όχι μόνο.

Ο λαός μας και η νεολαία ιδιαίτερα πρέπει να επαγρυπνούμε, να απομονώσουμε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται, να μην μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά.

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα