Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής το μεσημέρι της Πέμπτης. Στο στόχαστρο βρέθηκε η τροπολογία με την οποία το υπουργείο υποβαθμίζει τα ειδικά παιδαγωγικά προσόντα, που απαιτεί η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, αντί να προχωρήσει σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των ειδικών σχολείων, όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι εργάζονται χρόνια στην Ειδική Αγωγή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, περιπλανώμενοι για 15 χρόνια στη χώρα ως αναπληρωτές, απόφοιτοι των τμημάτων Ειδικής Αγωγής από τα οποία δεν έχει γίνει μόνιμος διορισμός, διαδήλωσαν μαχητικά, ζητώντας «Όχι άλλο ΕΣΠΑ και αναπλήρωση, θέλουμε επιτέλους μονιμοποίηση», ένα από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Μαζί με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων, απαίτησαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης, κατήγγειλαν την πολιτική των περικοπών, την κατασκευή πλεονασμάτων εκπαιδευτικών.

Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας και -όπως ενημέρωσαν μετά τη συνάντηση- η ηγεσία του υπουργείου επέμεινε στην επίμαχη τροπολογία, ισχυριζόμενη ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εντάσσοντάς την στην πολιτική της «συμπερίληψης», που στην πραγματικότητα αποτελεί όχημα για την παραπέρα κατηγοριοποίηση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το «παρών» έδωσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και οι εκπρόσωποί του στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το μορφωτικό δικαίωμα και τις ζωές.

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συγχαίρει τους νέους και τις νέες που, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος έδωσαν τη σκληρή μάχη για  την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε από πρώτο χέρι την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που αισθάνονται οι μαθήτριες και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλλά και τις θυσίες των οικογενειών τους, μπροστά σε αυτή την εξαντλητική και κοπιαστική δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μοιραζόμαστε καθημερινά μέσα στις σχολικές αίθουσες τον αγώνα των νέων, στην πραγματικότητα, να βγουν στην «αρένα» της ζωής με εφόδια και προσδοκίες για μία καλύτερη ζωή.

Δικαιούμαστε, λοιπόν, να μοιραστούμε τη χαρά και την ικανοποίηση για τις προσπάθειες που δικαιώθηκαν, για όσους μαθητές κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Για τους χιλιάδες μαθητές μας που εισάγονται σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, για αυτές και αυτούς που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποια επαγγελματική σχολή αλλά στα παιδιά που μετά το σχολείο θα ξεκινήσουν, μέσα στη ζούγκλα της ανεργίας, να αναζητούν εργασία, οφείλουμε να πούμε ότι η νέα πραγματικότητα που θα συναντήσουν απαιτεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με όλους τους νέους για σπουδές και ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Να οργανώσουν την πάλη τους, προκειμένου όλοι οι νέοι να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών τους και, βέβαια, έπειτα να προσφέρουν τη γνώση και την επιστήμη τους στην υπηρεσία  και τις ανάγκες του λαού.

Δίνουμε, λοιπόν, τις πιο θερμές ευχές μας για καλή σταδιοδρομία και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον, τόσο στους προσωπικούς στόχους του κάθε νέου ξεχωριστά, όσο και στις συλλογικές προσδοκίες και ελπίδες όλης της νέας γενιάς.