Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Εκτακτη Γεν. Συνέλευση _ Νηπιαγωγεία _ Δημοτικό Συμβούλιο

  1.     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Και η φετινή σχολική  χρονιά ξεκινάει με προβλήματα, εντάσεις, κινητοποιήσεις.

Σταθερά σας ενημερώνουμε για τις καθημερινές παρεμβάσεις που γίνονται, στο Υπουργείο, στη Διεύθυνση,  στους σχολικούς συμβούλους και όπου αλλού απαιτείται.

Καλούμαστε να ξεκινήσουμε τα σχολεία με υπεραριθμίες, μετακινήσεις και ελλείψεις εκπαιδευτικών, με αλλαγές στη λειτουργία των τμημάτων στο νηπιαγωγείο, με προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις δασκάλων όλων των ειδικοτήτων και νηπιαγωγών, με κτηριακά προβλήματα και φυσικά με μεγάλη υποχρηματοδότηση.

Καμία αναβάθμιση στο ήδη υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο. Η εμπορευματοποίηση, η ανταγωνιστικότητα, η ευθυγράμμιση στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και στα συμφέροντα της αγοράς , κυριαρχούν στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Ο συμβιβασμός με όλη αυτή τη μίζερη κατάσταση, με τα χιλιάδες προβλήματα,  τη φτώχεια, την ανεργία δεν ταιριάζει σε μας, δεν ταιριάζει στους μαθητές μας αλλά ούτε και σε κανέναν εργαζόμενο

Χρειάζεται οργάνωση και αγώνας, επιμονή και δράση για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Σας καλούμε στην 1η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της φετινής σχολικής χρονιάς. Η Συνέλευση θα γίνει τη Δευτέρα 12/9/2016, στο 1ο Δημοτικό Ηλιούπολης στις 7.00μμ

Για να οργανώσουμε την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας που έχει αποφασιστεί από τη ΔΟΕ για τις 15/9/2016.

Για να δυναμώσουμε τον αγώνα για το σχολείο και το μέλλον που ονειρευόμαστε. Για να μη λείψει το ψωμί απ’ το τραπέζι «Μπ Μπρεχτ»

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Η συμμετοχή του καθένα μας είναι αναγκαία.

 

2. Για τα Πρακτικά των Νηπιαγωγείων

Το ΔΣ του Συλλόγου μας  καλεί όλους-ες  τους-τις νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας:

  1. Να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Νηπιαγωγείου, ως κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων, για τον καταμερισμό των τμημάτων και την ανάθεση των νηπιαγωγών στα τμήματα παίρνοντας υπόψη το σχέδιο πρακτικού της Ομοσπονδίας μας (ΔΟΕ 6/9/16 και αναδημοσίευση από τον Σύλλογό μας την 7/9/16) στη βάση της διατήρησης αμιγών τμημάτων και προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.
  2. Τα πρακτικά και τα ωρολόγια προγράμματα του Συλλόγου Διδασκόντων του κάθε νηπιαγωγείου θα παραδοθούν στα μέλη του Δ.Σ. τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (1o Δημ. Ηλιούπολης Φλέμιγκ 1).
  3. Αφού συγκεντρωθούν τα πρακτικά θα παραδοθούν με Παράσταση στις Σχολικές Συμβούλους από τα μέλη του Δ.Σ. , απαιτώντας από τις Σχολικές Συμβούλους να γίνουν αποδεκτά, σεβόμενες τις αποφάσεις των συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων.

 

3.  Δημοτικό Συμβούλιο για την Παιδεία

 

Προς Διευθύντρια- Διευθυντή δημοτικού , Προϊσταμένη-ο  Νηπιαγωγείου,

 

Μετά και από τις επίμονες προσπάθειές μας , ο Δήμος Ηλιούπολης όρισε μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο για την Παιδεία, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, 4.30 το απόγευμα.

Θα θέλαμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους να παρευρίσκονται εκεί όσο το δυνατόν περισσότεροι για παρέμβαση και δυναμική στις διεκδικήσεις μας.

Επίσης  παρακαλούμε , να μας στείλετε  το συντομότερο δυνατό , στο email του συλλόγου (sepeilioupolis@yahoo.gr) ,  έναν κατάλογο με ελλείψεις ή προβλήματα του σχολείου σας, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Εμείς , μαζί με όσα έχουμε ήδη συγκεντρώσει, θα τα κωδικοποιήσουμε και θα τα εκθέσουμε στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                   Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                                     

        Χήρα    Αγαθή                                                     Παπακώστα Μαργαρίτα

Απορίες για τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, απο ΑνΚιν

Είναι απορίας άξιο και σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες πώς γίνεται και δεν παρουσιάζει η Ηλιούπολη λειτουργικά υπεράριθμους δασκάλους (ΠΕ70). Με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα σε κάθε 12/θέσιο σχολείο περισσεύει ένας δάσκαλος και (περίπου) 2 ειδικότητες ή αν θέλετε σωστότερα, σε κάθε δύο σχολεία περισσεύουν 2 δάσκαλοι και τουλάχιστον 3 ειδικότητες. Πώς γίνεται λοιπόν και τα λειτουργικά κενά σε ΠΕ70 φέτος να είναι 17 , ακριβώς ίδια με πέρυσι (18 κενά); Πού πήγαν αυτοί οι υπεράριθμοι που δημιουργεί ο νόμος;

Εννοείται ότι δεν συμφωνούμε να μετακινηθούν εκτός ΠΥΣΠΕ , σε καμία περίπτωση μάλιστα, αλλά όμως  και να εξαφανίζεται ο αριθμός τους με οδηγεί σε πονηρές σκέψεις, αν φυσικά δεν μου ξεφεύγει κάποια παράμετρος. Μήπως ξανάνοιξε ο κρουνός ( αλά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) των αποσπάσεων σε … εδώ κι εκεί φορείς; Μήπως θα φορτώσουν τα σχολεία με ενισχυτικές διδασκαλίες , έτσι για να γεμίσουμε το άδειο μας ωράριο, τη στιγμή που τα νοσοκομεία, ας πούμε,  έχουν τεράστιες ελλείψεις από προσωπικό; Θα φανεί σε λίγες μέρες. Εύχομαι να κάνω λάθος.

Εκείνο που έπρεπε να τονίσουμε και να διεκδικήσουμε για τους υπεράριθμους είναι ανά 2 ή 3 σχολεία να υπάρχει ένας δάσκαλος που θα είναι για αναπληρώσεις ασθενούντων συναδέλφων. Το φαινόμενο των τελευταίων χρόνων να μην μπορεί να αρρωστήσει συνάδελφος ή όταν συμβεί αυτό να κλείνει το τμήμα του και τα παιδιά να παραμένουν σπίτι τους, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης