Πάμε θέατρο

«Αγγέλα»Του Γ.Σεβαστίκογλου

 

Στο ALTERA PARS παίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η περσινή επιτυχία “Αγγέλα”. Ένα έργο δυναμικό, επίκαιρο και ένας υπέροχος θίασος ταλαντούχων ηθοποιών που συγκίνησε κοινό και κριτικούς.

Στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50, η Αγγέλα φτάνει από το χωριό της για να μπει υπηρέτρια σε κάποιο αστικό σπίτι. Εκεί, στις ταράτσες, ανάμεσα στ” απλωμένα ρούχα, συναντιούνται οι “δούλες’, άλλες νεώτερες, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής κι άλλες μεγαλύτερες, πικραμένες από το αναποδογυρισμένο όνειρο της “μεγάλης” Αθήνας. Τα κορίτσια κουβαλούν την ανάμνηση της επαρχίας ενώ γύρω τους πλέκονται προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Ένας μυστηριώδης θάνατος, οι έρωτές τους, άλλοτε ιδανικοί, άλλοτε βίαιοι και πίσω απ” όλα η Ελλάδα με τα τραύματα του Εμφυλίου, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, το όνειρο της φυγής, η μετανάστευση στην Αμερική, η αστυνομία, οι κομμουνιστές αλλά και η Αθήνα, που φορτώνεται σιγά σιγά το βάρος μιας ολόκληρης χώρας. “Δάσκαλος του σκηνικού λόγου’, ο Γιώργος Σεβαστίκογλου εστιάζει με δεξιοτεχνία στον μικρόκοσμο, ζωγραφίζοντας την ίδια στιγμή τον κοινωνικό χάρτη μιας Ελλάδας αναγνωρίσιμης στις ζωντανές μας μνήμες. Μετά από τόσες δεκαετίες στις σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, η “Αγγέλα” είναι αναμφίβολα μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος,σκηνικά: Altera Pars, Σάββας Πασχαλίδης, κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά, φωτισμοί: ΠέτροςΝάκος, μουσική:Ελένη Λομβάρδου. Παίζουν: Αγγελική Κοντού, Παύλος Εμμανουηλίδης, Πέτρος Νάκος, Έλενα Καστανά, Στέλλα Κωνσταντάτου, Μελανία Μπαλτζίδου, Κυριακή Στούρου, Γιάννης Ανδρουλάκης, Θάνος Κώτσης

Διάρκεια παράστασης:   100 λεπτά

Σάββατο  20/1/2018  Αναχώρηση από το Πάρκιγκ του Δημαρχείου στις 8:00μ.μ.

Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ με το πούλμαν  (παρακαλούμε τα εισιτήρια να προπληρώνονται)

Συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ έως την Πέμπτη 18/1/2018