Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 από 9.00 – 13.00,στο γραφείο του Συλλόγου πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα)

aimodosiaΤο ΔΣ κάνει έκκληση σε όλες και όλους τους αιμοδότες, σε όλους όσους χρειάστηκαν αίμα και απευθύνθηκαν στο σύλλογό μας, σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας) για αίμα, να βοηθήσουν στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτουμε και να προπαγανδίσουν τη νέα αιμοδοσία στις 13/1/2021.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.

 

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Υπενθύμιση : Οι αιμοδότες (μόνιμοι και αναπληρωτές) δικαιούνται 2 ημέρες

κανονική άδεια, καθώς και άδεια την ημέρα που δίνουν αίμα.

Απαραίτητη για του αιμοδότες η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Έχουμε μαζί μας και φοράμε μάσκα.

Για το άνοιγμα σχολείων – Πάρτε μέτρα τώρα! Κινητοποιήσεις Πέμπτη 14 Γενάρη στο Υπ. Παιδείας 2 μμ και Παρασκευή 15 Γενάρη στο Υπ. Υγείας 2 μμ. γιατί οι φόβοι και οι ανησυχίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για τους όρους ανοίγματος των σχολείων είναι απολύτως δικαιολογημένοι!

Οι φόβοι και οι ανησυχίες των χιλιάδων εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών για τους όρους ανοίγματος των σχολείων είναι απολύτως δικαιολογημένοι.

Ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, το περιβόητο σχέδιο της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τα επιχειρήματα, για να δικαιολογήσει τις επιλογές του για το άνοιγμα των σχολείων, όσο επιστημονικοφανές περιτύλιγμα και αν έχουν, αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση επιλέγει να μη δώσει ούτε ένα ευρώ, ώστε να διαφυλάξει την υγεία των συναδέλφων και των μαθητών:

 • Ενώ τον Μάιο προχώρησε σε εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, τον Σεπτέμβριο στοίβαξε σε αίθουσες κλουβιά 25–27 μαθητές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «τι 15 – τι 27 το ίδιο είναι»! Το μοναδικό μέτρο που πήρε είναι μια μάσκα για γίγαντες και ένα παγουρίνο των 200 ml.

 • Όταν από τις αρχές του Οκτώβρη έκλεινε εκατοντάδες τμήματα, ακόμα και ολόκληρα σχολεία, αρνούνταν πεισματικά να κάνει επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να έχει ακριβή εικόνα για τη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα. Χρησιμοποιώντας μάλιστα έωλα επιχειρήματα, επικαλούμενη εκθέσεις του ΕΟΔΥ, χωρίς να παρουσιάζονται πουθενά αντίστοιχες έρευνες.

 • Για το γεγονός ότι 2 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης και 13 του Νοέμβρη κλείσανε πάλι με άγνωστο το πότε θα ανοίξουν …τα σχόλια περιττεύουν.

Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν τα σχολεία αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα Μ.Μ.Μ, τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την υγεία του λαού συνολικά.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Το 2020 τα σχολεία λειτούργησαν μόνο 6 μήνες! Το παρατεταμένο κλείσιμό τους έχει καταστροφικές συνέπειες για τους μαθητές, στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκονται, στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Από τα παιδιά των μικρότερων τάξεων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, που παρουσιάζουν προβλήματα τόσο στην προσαρμογή τους στη σχολική ζωή όσο και στην κοινωνικοποίηση τους, έως και της Γ΄ Λυκείου, που καλούνται να δώσουν μια εξοντωτική μάχη, αυτή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κυβέρνηση ας αφήσει το υποκριτικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές. Να πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους!

 1. Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.

 2. Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

 3. Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

 4. Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις.

Η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να ικανοποιήσει κανένα από τα παραπάνω μέτρα. Το σχέδιό της είναι ανύπαρκτο! Στην ουσία μεταφέρει την ευθύνη λειτουργίας στους ίδιους τους Συλλόγους Διδασκόντων!

Ακόμα και τα τεστ που ανακοίνωσε ότι θα γίνουν μέσω πλατφόρμας, μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με μια περιορισμένη τυχαία δειγματοληψία, δεν μπορούν να δώσουν με σαφήνεια την εικόνα διάδοσης του ιού στα σχολεία. Όσο για τα εμβόλια, με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, ικανοποιητική ανοσία οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν, αφού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας. Όσο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματά μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά και τα διεκδικούμε. Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή μας. Σε κάθε σχολείο, δήμο και περιοχή που δεν τηρούνται τα μέτρα, που μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών, προχωράμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις με όλες τις μορφές, μέχρι να παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

Άμεσα, χωρίς να χάνουμε χρόνο προχωράμε σε:

 • Συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων για την καταγραφή ελλείψεων και προβλημάτων δια ζώσης.

 • Συνεδριάσεις των Δ.Σ. ανοιχτές στους συναδέλφους με θέμα την οργάνωση και τη διεκδίκηση μέτρων για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

 • Στην Αθήνα προχωράμε σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2 μ.μ.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2 μ.μ.

 • Σε περίπτωση που η κυβέρνηση και το Υπουργείο τολμήσουν, ειδικά εν μέσω της σχολικής χρονιάς, να νομοθετήσουν αλλαγές στο τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ αλλά και να εγκαθιδρύσουν αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, θα πάρουν αγωνιστική απάντηση από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας μέσα από τα Σωματεία, στεκόμαστε δίπλα στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ την Παρασκευή 8/1/2021 στις 2 μ.μ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ την Παρασκευή 8/1/2021 στις 2 μ.μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  στηρίζει και καλεί στην Κινητοποίηση που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα των απορριφθέντων λόγω παράβολου συναδέλφων την Παρασκευή 8/1/2021 στις 2μμ στο Υπ. Παιδείας. Ζητάμε να γίνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα το δικαίωμα των συναδέλφων στη δουλειά. Δεν μπορεί ένα παράβολο των 3 ευρώ να καταδικάζει χιλιάδες  νέους εκπαιδευτικούς σε διετή ανεργία!

 

Παραθέτουμε ολόκληρο το κάλεσμά τους:

ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΔΙΚΙΑ

 

Συνάδελφοι –ισσες, τέσσερις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων
χιλιάδες παραμένουμε άνεργοι εξαιτίας της απόρριψης μας από τους
αξιολογικούς  πίνακες  εκπαιδευτικών  λόγω παραβολου. Μετά απο δράσεις και
κινητοποιήσεις  που πραγματοποιήσαμε όλο τον προηγουμενο καιρό,  το
Υπουργείο Παιδείας αρνείται να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να αρθεί η
αδικια σε βάρος μας. Αντίστοιχες  ευθύνες προκύπτουν και για το
Υπουργείο Εσωτερικών που απο το καλοκαίρι μας  δήλωνε πως θα δοθεί
λύση. Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν  μέχρι τώρα στη  βουλή,  οι οποίες
μας αποκαθιστούσαν,  δεν έφτασαν ποτέ στην ολομέλεια. Το πρόβλημα μας
παραμένει άλυτο, χωρίς να υπολογίζεται το ψυχολογικό και το οικονομικό
κόστος  που μας έχει διαλύσει. Οι κυβερνώντες  επιμένουν να μην
επιλύουν με μια τροπολογία ή με μια νομοθετική ρύθμιση την αδικία αυτή,
εις βάρος μας, την ώρα που ετοιμάζονται να αλλάξουν όλη τη λειτουργία
του ΑΣΕΠ.

 

Ενόψη, λοιπόν, του νομοσχεδίου για τον ΑΣΕΠ που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στη βουλή τις επόμενες ημέρες απαιτούμε να ενταχθεί και να ψηφιστεί τροπολογία που να δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα μας.

 

Διεκδικούμε:
• Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου στους
αξιολογικούς πίνακες , ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως
αναπληρωτές τη φετινή χρονιά.
• Να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς του ΑΣΕΠ.
• Ζητάμε άμεση ψήφιση τροπολογίας για την ένταξη όλων των
απορριφθέντων της
1ΓΕ/2019,2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019,2ΕΑ/2019,3ΕΑ/2019,1ΓΤ/2020 λόγω παραβόλου
στους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

 

Στα πλαίσια των διεκδικήσεων μας προχωράμε σε:

 

·        Σε πανελλαδικές δράσεις και
κινητοποιήσεις  μας  που θα γίνουν  με πρωτοβουλία της  Επιτροπής
την Παρασκευή 08/01
 σε Υπουργεία και κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιες και
Δευτεροβάθμιες.

 

Σας καλούμε να στηρίξετε τις παραπάνω δράσεις ενόψη και της ψήφισης του νομοσχεδίου, προκειμένου να αρθεί η οριστικά αυτή η αδικία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ