Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Η νέα απαγόρευση των Συγκεντρώσεων είναι ομολογία ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μόνιμα συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Δε θα περάσει! Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13.00 στα Προπύλαια

Η νέα απαγόρευση των Συγκεντρώσεων είναι ομολογία ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μόνιμα συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Δε θα περάσει!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φλεβάρη. Έρχεται να προσθέσει άλλο ένα λιθαράκι στην ένταση της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, ύστερα από την ψήφιση του νόμου κατά των διαδηλώσεων, αλλά και την απαγόρευση και καταστολή της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου.

Μήπως η κυβέρνηση νοιάστηκε έστω τώρα, ύστερα και από το 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και φοβάται μη συνωστιζόμαστε; Κατηγορηματικά όχι!

Γιατί συνειδητά αρνείται να πάρει έστω και ένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, ίσα-ίσα έκοψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς του κορονοϊού, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση τις εγκληματικές της ευθύνες γι’ αυτό.

Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, των υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, που στο κάτω-κάτω οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και αφορούν, κατά κύριο λόγο τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας μας, των παιδιών μας. Με 25 μαθητές στην τάξη, εκατοντάδες σχολεία και τμήματα της ΠΕ ήδη κλείσανε και στις συγκεντρώσεις θα κολλήσουμε-μεταδώσουμε τον κορονοϊό;

Η κυβέρνηση φοβάται την οργάνωση των αγώνων μας κόντρα σ’ αυτή την πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια, με πλήθος αντιλαϊκών-αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρων μέσα στην πανδημία. Μια πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να διαφυλάξει την υγεία μας, αλλά μας θέλει σκυφτούς και υποταγμένους, με τσακισμένα δικαιώματα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ανεμπόδιστα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόνο το πρόσχημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να μονιμοποιηθεί ο αυταρχισμός και η καταστολή, ως συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

 Δε θα της περάσει!Η κυβέρνηση προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις με τις πολιτικές επιλογές της να περνάει μέσα στην πανδημία σωρηδόν αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά και οι Υπουργικές Αποφάσεις για την Αξιολόγηση των σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών.Οι αστυνομικές απαγορεύσεις είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμα συστατικά στοιχείά της πολιτικής της. Θα μας βρει απέναντι. Δε θα μείνουμε σιωπηλοί να βλέπουμε να «τσακίζουν » την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας. Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13.00 στα Προπύλαια. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο διάστημα 12μ. – 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο. Κάθε συνάδελφος/ισσα δηλώνει όσες ώρες χρειάζεται.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων μας.

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ Πέμπτη 28/1/2021 στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΙΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ

Πέμπτη 28/1/2021 στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο διάστημα 12μ. – 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο. Κάθε συνάδελφος/ισσα δηλώνει όσες ώρες χρειάζεται.

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ, που οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και εντείνει την καταστολή και την αστυνομοκρατία!

 

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, που αυξάνει το ωράριο των Νηπιαγωγών και δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και στους γονείς!

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ, που, με βάση τη διεθνή πείρα των «αξιολογημένων» σχολείων σε πολλές χώρες, ο λειτουργικός αναλφαβητισμός, η σχολική διαρροή, οι ταξικοί φραγμοί και η πολυκατηγοριοποίηση «ζουν και βασιλεύουν»!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 28/1 στις 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ:

  • Για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή.

  • Ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τον «κόφτη» στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

  • Απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Απόσυρση της Υ.Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση του σχολείου.

Κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα ενάντια ΥΑ που αυξάνει το ωράριο των Νηπιαγωγών! Συνεχίζουμε με τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων και με συμμετοχή στο Συλλαλητήριο 28 Γενάρη 13.00!

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στην αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Πάρτε τώρα πίσω την Υπ. Απόφαση!

 ΚΙΝ1

 

 

 

 

ΚΙΝ2

 

 

 

 

 

 

 

 

Την άμεση απόσυρση της ΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 15/1 σε ΦΕΚ και αλλάζει την ώρα αποχώρησης των νηπίων (από τις 13.00 στις 13.10) από τα Νηπιαγωγεία, ζήτησαν με Συγκεντρώσεις στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας και σε άλλες πόλεις, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας . Θυμίζουμε ότι με την ΥΑ αυτή η κυβέρνηση αύξησε το ωράριο των νηπιαγωγών κατά 1 ώρα την εβδομάδα μετά από αυτή του 2016  που ήταν κατά 2,5 – 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Στη συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ, εκπρόσωποι ΣΥΛΛΟΓΩΝ της Αττικής κατήγγειλαν την απόφαση του υπουργείου αναδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν λύνει τα πραγματικά προβλήματα των Nηπιαγωγείων στα οποία η κυβέρνηση επιλέγει να κλείνει τα μάτια, αλλά δημιουργεί και επιπλέον προβλήματα λειτουργίας σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά αλλά και στους ίδιους τους γονείς.

Την ίδια ώρα που τα Νηπιαγωγεία λειτουργούν με ελλείψεις σε υποδομές με ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό, με τις Nηπιαγωγούς να τρέχουν και να μην φτάνουν στη διάρκεια της ημέρας, χωρίς ουσιαστικά μέτρα μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει το ωράριο των Νηπιαγωγών ως άξιος συνεχιστής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Υπ. Παιδείας Φίλη που είχε αυξήσει το ωράριό τους το 2016 κατά 2,5 – 3,5 ώρες την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί βρήκαν για μια ακόμα φορά τις πόρτες του Υπ. Παιδείας κλειστές και από εκεί απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Πέμπτη στα Προπύλαια, μαζί με φοιτητές και μαθητές. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά, τη Βέροια το Κιλκίς, τη Λάρισα, στον Βόλο…

Συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί, συνεχίζουμε τον αγώνα με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας, παραμένουμε στο υπάρχον ωράριο, υπογράφουμε το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων και στέλνουμε τις αποφάσεις  στο email του Συλλόγου. Συνεχίζουμε με συμμετοχή στο Συλλαλητήριο Πέμπτη 28/1 στη 13.00 ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που χτυπάει και τα Νηπιαγωγεία και Νηπιαγωγούς. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, διεκδικούμε σύγχρονα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.