Η νέα απαγόρευση των Συγκεντρώσεων είναι ομολογία ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μόνιμα συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Δε θα περάσει! Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13.00 στα Προπύλαια

Η νέα απαγόρευση των Συγκεντρώσεων είναι ομολογία ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μόνιμα συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πολιτικής. Δε θα περάσει!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φλεβάρη. Έρχεται να προσθέσει άλλο ένα λιθαράκι στην ένταση της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ, ύστερα από την ψήφιση του νόμου κατά των διαδηλώσεων, αλλά και την απαγόρευση και καταστολή της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου.

Μήπως η κυβέρνηση νοιάστηκε έστω τώρα, ύστερα και από το 2ο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και φοβάται μη συνωστιζόμαστε; Κατηγορηματικά όχι!

Γιατί συνειδητά αρνείται να πάρει έστω και ένα μέτρο ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας, ίσα-ίσα έκοψε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να μη συνωστίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν μετατραπεί σε χώρους διασποράς του κορονοϊού, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση τις εγκληματικές της ευθύνες γι’ αυτό.

Αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, των υγειονομικών, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, που στο κάτω-κάτω οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και αφορούν, κατά κύριο λόγο τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας μας, των παιδιών μας. Με 25 μαθητές στην τάξη, εκατοντάδες σχολεία και τμήματα της ΠΕ ήδη κλείσανε και στις συγκεντρώσεις θα κολλήσουμε-μεταδώσουμε τον κορονοϊό;

Η κυβέρνηση φοβάται την οργάνωση των αγώνων μας κόντρα σ’ αυτή την πολιτική που εφαρμόζει με συνέπεια, με πλήθος αντιλαϊκών-αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών νόμων και μέτρων μέσα στην πανδημία. Μια πολιτική που όχι μόνο δεν μπορεί να διαφυλάξει την υγεία μας, αλλά μας θέλει σκυφτούς και υποταγμένους, με τσακισμένα δικαιώματα, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ανεμπόδιστα.

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι μόνο το πρόσχημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να μονιμοποιηθεί ο αυταρχισμός και η καταστολή, ως συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.

 Δε θα της περάσει!Η κυβέρνηση προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις με τις πολιτικές επιλογές της να περνάει μέσα στην πανδημία σωρηδόν αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά και οι Υπουργικές Αποφάσεις για την Αξιολόγηση των σχολείων και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών.Οι αστυνομικές απαγορεύσεις είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμα συστατικά στοιχείά της πολιτικής της. Θα μας βρει απέναντι. Δε θα μείνουμε σιωπηλοί να βλέπουμε να «τσακίζουν » την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας. Συμμετέχουμε στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 28/1 στις 13.00 στα Προπύλαια. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας στο διάστημα 12μ. – 4μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο. Κάθε συνάδελφος/ισσα δηλώνει όσες ώρες χρειάζεται.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων μας.