Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων COVID-19 των 147 εργαζομένων στον Δήμο μας, μεταξύ αυτών και σχολικές καθαρίστριες /στες,  επαναφέρει για  πολλοστή φορά, το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων.  Η εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, είναι ένα ζήτημα που αναδείχθηκε επιτακτικά  την περίοδο της πανδημίας , προκειμένου  να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Το ζήτημα του μόνιμου και αναγκαίου σε αριθμό προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ούτε αναβολή παίρνει και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφεθεί σε εργολάβους. Την απαίτηση για οριστική λύση υποδεικνύει η σχολική κοινότητα, σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων. Με πανδημία η χωρίς, η καθημερινή καθαριότητα στα σχολεία είναι αναγκαία πριν και μετά το μάθημα σε κάθε διάλειμμα σε κάθε χώρο και είναι ευθύνη του κράτους την οποία και πρέπει επιτέλους  άμεσα να αναλάβει, αλλά και οι Δήμοι  να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων COVID,  ασκώντας πίεση προς την κατεύθυνση αυτή.

             ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να  μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο τέλος του Μάρτη, να μετατραπούν  οι συμβάσεις τους  σε αορίστου χρόνου. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων συμβασιούχων  στις 10 Μάρτη στο Υπουργείο Εργασίας.

Διεκδικούμε  να πληρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής  και ασφάλειας στα σχολεία  με μόνιμο και επαρκές  προσωπικό καθαριότητας. Να δοθεί τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των συμβάσεων με αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος και με μονιμοποίηση όλων των υπαρχουσών  συμβασιούχων καθαριστριών /ών,  αλλά και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας  και με πλήρη εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα,  ώστε να υπάρχει καθαριότητα  καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022: Συλλαλητήριο ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ για την Παιδεία 13.00 Προπύλαια

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022:

Συλλαλητήριο ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΕΛΜΕ για την Παιδεία 13.00 Προπύλαια,

με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 12 και μετά. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγκεκριμενοποιεί τη στάση εργασίας σε 2-4 ώρες στο ωράριο κάθε συναδέλφου μεταξύ 12μ-4μμ για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο.

 

Διεκδικούμε:

 • Να καλυφθούν επιτέλους όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα!
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτή. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, να ανοίξουν τώρα οι πίνακες ΕΑ και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί φέτος Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με μόνιμων.
 • Έκτακτη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για όλα τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
  • Σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων. Γενναία χρηματοδότηση για επισκευή των κτηρίων και κατάργηση των …κοντέινερς!
  • Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με μόνιμο προσωπικό και με σύγχρονες κι ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική κατοχύρωση-μείωση του ωραρίου τους με νομοθετική ρύθμιση.
  • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ από ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.). Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.
  • Στοχευμένα εκπαιδευτικά–παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ. Κάλυψη όλων των κενών σε Παράλληλη Στήριξη, ΤΕ και Ειδικά Σχολεία. Δημιουργία όλων των αναγκαίων ΤΕ. Πλήρης διεπιστημονική στελέχωση των ΚΕΔΑΣΥ. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
  • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. Να καταργηθούν οι νόμοι 4692/20, 4823/21, 4547/2018.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι νομοθετικές διατάξεις που γενικεύουν τη λεγόμενη τηλεκπαίδευση εκτός πανδημίας και με ίδια μέσα από τους εκπαιδευτικούς.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των ΜΚ 2015-2017, στήριξη όλων των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.
  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας στο 80% του τελευταίου μισθού χωρίς όριο ηλικίας ή στα 55 για γυναίκες και στα 60 για άνδρες.