Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και καλεί στη ΣΥΣΚΕΨΗ των Συνδικάτων 5 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ. στο Σπόρτιγκ

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει και καλεί στη ΣΥΣΚΕΨΗ των Συνδικάτων 5 Οκτώβρη στις 6.30μ.μ. στο Σπόρτιγκ

 

Τα Συνδικάτα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες που έχουν την έδρα τους εδώ, να συντονιστούμε για να σημάνουμε απεργιακό ξεσηκωμό.

Να μη μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα έρθει σε επαφή με τα Συνδικάτα, μέσα από περιοδείες, γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις για την προετοιμασία κινητοποιήσεων που θα κλιμακώνονται μέχρι την Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης ή από  μια άλλου είδους «προσαρμογή» που θα συνεχίζει να ματώνει τους εργαζόμενους.

Όσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές «πλήρωνε για να μην πεθάνεις». Όσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Η απληρωσιά, η δουλειά χωρίς όριο, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα, η εμπορευματοποίηση των πάντων, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του μεσαίωνα.

Δεν προσαρμοζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, και εμείς οι εκπαιδευτικοί (πρόσφατα μας η κυβέρνηση μας πήγε ξανά στα δικαστήρια) και οι αγώνες των υγειονομικών, των λιμενεργατών, των διανομέων, των μεταλλωρύχων, των εργαζομένων στην ενέργεια, των φοιτητών, των συνταξιούχων και οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Η προσπάθεια να περάσει στη συνείδηση του εργαζόμενου ο φόβος με την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα, με τους απεργοκτόνους νόμους, με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους, δεν μπορεί και δεν μένει αναπάντητη.

Η ελπίδα βρίσκεται στο συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα της Αττικής σε σύσκεψη την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6:30μ.μ, στο Σπόρτιγκ

Για να αξιοποιήσουμε την πείρα μας από την οργάνωση των αγώνων μπροστά στη νέα μεγάλη μάχη που θα δώσουμε στις 9 Νοέμβρη. Να αποτελέσει η σύσκεψη ορμή για όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία για να πάρουν την απεργία στα χέρια τους όπως η αντίστοιχη που έγινε στον ίδιο χώρο ένα χρόνο πριν, στις 5 Οκτωβρίου 2021, η οποία έδωσε ώθηση να αναπτυχθούν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, κλαδικοί αγώνες με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα, συνέβαλλε στο συντονισμό της δράσης, να μείνουν ανενεργοί  οι αντεργατικοί νόμοι.

Διεκδικούμε:

§  Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό. Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

§  Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

§  Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής αργίας για όλους.

Όλοι στον αγώνα – Όλοι στα Συνδικάτα. Στη σύσκεψη καλούν καταρχήν τα συνδικάτα:

§  Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Αττικής.

§  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

§  Συνδικάτο OTA Αττικής

§  Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής – Πειραιά & Νήσων

§  Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων

§  Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού ν. Αττικής

§  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Όχι στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία που επιχειρεί να στήσει το ΥΠΑΙΘ! Να πραγματοποιηθούν δια ζώσης οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Όχι στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία που επιχειρεί να στήσει το ΥΠΑΙΘ!

 Να πραγματοποιηθούν δια ζώσης οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, το ΥΠΑΙΘ, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών για τους αιρετούς των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Την ώρα που όλες οι δραστηριότητες είναι «ανοιχτές», την ώρα που στα σχολεία δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών, την ώρα που στο σύνολο σχεδόν των Υπουργείων (βλ. Δήμους) οι αντίστοιχες εκλογές πραγματοποιούνται δια ζώσης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσπαθεί να βάλει με αυτόν τον τρόπο σε μόνιμη «καραντίνα» τη συνδικαλιστική διαδικασία, τη ζωντανή επαφή και τον διάλογο. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο υποκριτική ήταν το 2020 η αξιοποίηση της πανδημίας για την προώθηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, επιλογή την οποία καταδίκασαν σε ποσοστό 95% οι εκπαιδευτικοί.

Η λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» συνεχίζεται χωρίς τέλος από την Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση. Θέλουν εκλογές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, πλήρως διαβλητές και ελεγχόμενες. Τα υπόλοιπα περί διασφάλισης της ανωνυμίας και του αδιάβλητου είναι τουλάχιστον αστεία. Ειδικά μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις «νόμιμες» και παράνομες παρακολουθήσεις, για την ύπαρξη ενός πολυδαίδαλου μηχανισμού φακελώματος, καταγραφής και ελέγχου από το κράτος και τους μηχανισμούς του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, καμία αυταπάτη. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση του απορρήτου από όλους όσους το έκαναν κουρελόχαρτο.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» είναι αντίθετο με την ηλεκτρονική ψηφοφορία και απαιτεί να ανακληθεί άμεσα το ΦΕΚ, να προκηρυχθούν εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με άμεση, αυτοπρόσωπη, καθολική και μυστική ψηφοφορία με βάση το ΠΔ 1/2003.

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, όπως και το 2020, να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης. Να καλέσουν συντεταγμένα τον κλάδο να γυρίσει την πλάτη στα σχέδια της κ. Κεραμέως. Να δώσουν, αυτή την φορά, ένα ακόμα μάθημα στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, να εκλέξουν με δικές τους διαδικασίες, με κάλπες και δια ζώσης εκλογές, ανεξάρτητα από το ΥΠΑΙΘ, τους αιρετούς εκπροσώπους τους, να απαιτήσουν αυτοί να οριστούν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ταυτόχρονα, οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, όπως και το 2020, να απέχουν μαζικά από τις ηλεκτρονικές εκλογές του ΥΠΑΙΘ.

Το μοναδικό δίλημμα αυτή τη στιγμή είναι:

Με τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης
ή ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΙΘ
ενάντια στο 95% του κλάδου!!!

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία μας από την κρατική παρέμβαση, τον κυβερνητικό έλεγχο και τη χειραγώγηση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για δουλεία, ζωή και μόρφωση με αξιοπρέπεια! Στις 9 του Νοέμβρη απεργούμε!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

Συναδέλφισσες/οι,

Μετά από την πέμπτη (!!) φορά που το υπουργείο Παιδείας σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια έχουμε τις παρακάτω εξελίξεις: η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε την απεργία – αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς  συντονιστές παράνομη κυρίως για τυπικούς λόγους (ΟΜΕΔ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΤΛ)  αλλά όχι καταχρηστική ούτε άμεσα εκτελεστή (δηλαδή δίνει τη δυνατότητα να γίνει έφεση, επαναπροκήρυξη από ΑΔΕΔΥ κλπ).Σε αυτή τη βάση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έστειλε αίτημα, που έγινε αποδεκτό,  να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ απεργία – αποχή από τις υπουργικές αποφάσεις για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Συνεχίζουμε να θεωρούμε ως καλύτερη μορφή αγώνα που θα δώσει δύναμη, μαζικότητα και αποτέλεσμα στους αγώνες του κλάδου, την κήρυξη Απεργίας Αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε αυτή!

Με τη νέα προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την απόφασή μας για απεργία – αποχή στα σχολεία που έχουμε συγκεντρώσει υπογραφές. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία στα σχολεία που ακόμη εκκρεμεί η σύνταξη και υπογραφή της δήλωσης βάζοντας ως ημερομηνία την 26/9 για να έχει ισχύ, προσθέτοντας στην υπάρχουσα δήλωση την φράση «…και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ από 28/9/2022 και παρακαλούμε να σταλεί η συμμετοχή στον Σύλλογο.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν σε καμία ανάθεση. Επίσης καλούμε κάθε συνάδελφο να επικοινωνήσει άμεσα με το ΔΣ του Συλλόγου για οποιαδήποτε  αυθαιρεσία.

Προχωράμε συλλογικά μαζί με τον Σύλλογό μας και τον Κλάδο! Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις απαγορεύσεις.

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΔ την Πέμπτη 29/9 στις 5μμ για την  Ειδική Αγωγή! Παρακολουθούμε τη συνέντευξη ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ την Παρασκευή 30/9 στις 7.00μμ! Απεργούμε μαζικά στις 9 Νοέμβρη!  Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις απαγορεύσεις. Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ

Η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) καλεί τα
μέλη και φίλους της σε επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου για να
τιμήσει τους χιλιάδες αγωνιστές κρατούμενους και δολοφονημένους, που
πέρασαν από το ελληνικό Νταχάου την εμφυλιακή και μετεμφυλιακή περίοδο
λειτουργίας του.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2022 . Η αναχώρηση θα
γίνει από το λιμάνι του Λαυρίου στις 10 πμ ενώ πούλμαν θα μεταφέρουν τους
συμμετέχοντες από την πλατεία Καραϊσκάκη ( Μετρό Μεταξουργείου , αναχώρηση
9.00 πμ ) .
Δηλώσεις συμμετοχής : Γραφεία ΠΕΚΑΜ 210 3247820 (ώρες λειτουργίας του
Μουσείου Μακρονήσου ) και στα κιν. 6974278797, 6974374333, 6974991001.

Μακρόνησος

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» καταγγέλλει την πρωτοφανή και απαράδεκτη παραπομπή σε δίκη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ για παραβίαση του νόμου «Χρυσοχοΐδη», δηλαδή του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Καταγγέλλουμε την δίωξη, που αποτελεί μάλιστα την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό αυτό νόμο, που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Μάλιστα η δίωξη αυτή αφορούσε κινητοποίηση των νοσοκομειακών γιατρών στις 24-9-2020, εν μέσω δηλαδή της πανδημίας, με σύνθημα που εξέφραζε την αγωνιστική τους απαίτηση για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού «τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας του λαού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα.

Ο κλάδος μας έχει υποστεί ανάλογες διώξεις με τις αλλεπάλληλες προσφυγές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια ενάντια στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Δεν θα τους περάσει. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις. Ο αγώνας για εργασία και ζωή με δικαιώματα, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ποιοτική Υγεία και Παιδεία, για αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια που μας τσακίζει κλιμακώνονται.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόφαση. Τώρα να δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας ενάντια στη ποινικοποίηση της δράσης των εργαζομένων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην πρόσεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου και σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο και απαντάμε στα «διαδηλωτοδικεία» που στήνονται με δυνάμωμα του αγώνα μας για την ακύρωση όλων των αντιδραστικών, αντεργατικών νόμων και ρυθμίσεων.

Στις 9 Νοέμβρη δίνουμε απάντηση με τη καθολική συμμετοχή μας
στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία!
Δεν αφήνουμε κανένα εργαζόμενο μόνο του απέναντι στην κρατική βία και καταστολή!