ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

Συναδέλφισσες/οι,

Μετά από την πέμπτη (!!) φορά που το υπουργείο Παιδείας σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια έχουμε τις παρακάτω εξελίξεις: η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε την απεργία – αποχή από μέντορες και ενδοσχολικούς  συντονιστές παράνομη κυρίως για τυπικούς λόγους (ΟΜΕΔ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΤΛ)  αλλά όχι καταχρηστική ούτε άμεσα εκτελεστή (δηλαδή δίνει τη δυνατότητα να γίνει έφεση, επαναπροκήρυξη από ΑΔΕΔΥ κλπ).Σε αυτή τη βάση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έστειλε αίτημα, που έγινε αποδεκτό,  να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ απεργία – αποχή από τις υπουργικές αποφάσεις για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Συνεχίζουμε να θεωρούμε ως καλύτερη μορφή αγώνα που θα δώσει δύναμη, μαζικότητα και αποτέλεσμα στους αγώνες του κλάδου, την κήρυξη Απεργίας Αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει άμεσα σε αυτή!

Με τη νέα προκήρυξη της Απεργίας – Αποχής, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την απόφασή μας για απεργία – αποχή στα σχολεία που έχουμε συγκεντρώσει υπογραφές. Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία στα σχολεία που ακόμη εκκρεμεί η σύνταξη και υπογραφή της δήλωσης βάζοντας ως ημερομηνία την 26/9 για να έχει ισχύ, προσθέτοντας στην υπάρχουσα δήλωση την φράση «…και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ από 28/9/2022 και παρακαλούμε να σταλεί η συμμετοχή στον Σύλλογο.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν σε καμία ανάθεση. Επίσης καλούμε κάθε συνάδελφο να επικοινωνήσει άμεσα με το ΔΣ του Συλλόγου για οποιαδήποτε  αυθαιρεσία.

Προχωράμε συλλογικά μαζί με τον Σύλλογό μας και τον Κλάδο! Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις απαγορεύσεις.

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΔ την Πέμπτη 29/9 στις 5μμ για την  Ειδική Αγωγή! Παρακολουθούμε τη συνέντευξη ΣΕΠΕ – ΕΛΜΕ την Παρασκευή 30/9 στις 7.00μμ! Απεργούμε μαζικά στις 9 Νοέμβρη!  Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις απαγορεύσεις. Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε!