Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

9 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30. 5 του Νοέμβρη ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ παρωδία της κ. Κεραμέως!

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
9 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30.

5 του Νοέμβρη ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ παρωδία της κ. Κεραμέως!

Λέμε ένα δυνατό φτάνει πια, δεν πάει άλλο, δε θα πληρώσει ξανά ο λαός !

Λέμε ένα μεγάλο STOP

ü  Στους παγωμένους μισθούς, στην οικονομική και εργασιακή εξαθλίωση, στην ακρίβεια και το τρομακτικό κόστος διαβίωσης.

ü  Στην υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, στις περικοπές λειτουργικών δαπανών, στα σχέδια για σβηστά φώτα και παγωμένες αίθουσες, στις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

ü  Στην απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου, στον κυβερνητικό αυταρχισμό και τις δικαστικές προσφυγές, στα σχέδια κατηγοριοποίησης και ταξικής διαφοροποίησης των σχολείων μας.

ü  Στην προσπάθεια να μπουν τα σωματεία μας στο γύψο, στην καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών.

Παίρνουμε αποφασιστικά την κατάσταση στα χέρια μας!! Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η ζωή μας, η μόρφωση των παιδιών μας δε χωράει σε voucher και pass.

12 χρόνια τώρα «ματώνουμε» από τις περικοπές που μας επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί οι κυβερνήσεις.

Οι αυξήσεις στους μισθούς, η κάλυψη όλων  των κενών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, η επαρκής κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η ενίσχυση των μονάδων υγείας, η κατάργηση όλων των άδικων φόρων αντιμετωπίζονται ως κόστος που δε χωράει στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς. Την ίδια ώρα δεκάδες δις € από την φοροαφαίμαξη του λαού πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρήσεων, η κερδοφορία των ομίλων σπάει τα κοντέρ, οι μεγάλες επιχειρήσεις «ξεκοκαλίζουν» τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και φορτώνουν στον λαό τον λογαριασμό.

Ρεκόρ σπάνε οι δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς, οι δαπάνες του ΝΑΤΟ για φρεγάτες και αεροπλάνα, για την βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που καθιστούν την χώρα στόχο αντιποίνων.

Καμία ανοχή – Καμία αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε αποφασιστικό αγώνα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας για:

ü  20% αυξήσεις στους μισθούς, άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού, επαναφορά του κλεμμένου Μ.Κ. 2016 – 2017, αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

ü  Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

ü  Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών προς ΔΕΚΟ. Γενίκευση των σχολικών γευμάτων.

ü  Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη.   Έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ü  Λεφτά για την Υγεία, λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Κανένας μαθητής να μην κρυώσει, να μην πεινάσει, να μη μείνει μόνος του αυτόν τον χειμώνα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα μας εξοντώνει, δεν θα μας φορτώνει με περιττά γραφειοκρατικά βάρη, με κουτάκια και αξιολογήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη μόρφωση των μαθητών μας.

Με την ενότητα μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων σπάμε στην πράξη τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας!

Δεν θα «προσαρμόσουμε» τη ζωή μας στην βαρβαρότητα, όπως μας καλούν οι κυβερνητικοί «φωστήρες». Δεν μπορεί το 2022 να παρακαλάμε να μην κάνει κρύο στα σπίτια μας και στα σχολεία!!! Δεν μπορεί το 2022 να βλέπουμε μαθητές μας να πεινάνε!!! Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη ξεσηκώνονται! Παίρνουμε κι εμείς την κατάσταση στα χέρια μας!

Παρασκευή 4-11-22 διαδηλώνουμε στην Ηλιούπολη ! Στην Επιτροπή κατά της ακρίβειας συμμετέχει και ο Σύλλογος μας!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Καμία ΑΝΑΜΟΝΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

Να μην πληρώσει ΞΑΝΑ  ο ΛΑΟΣ!!!!

Παρασκευή 4-11-22 διαδηλώνουμε στην Ηλιούπολη !

Στην καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας λέμε όχι!

Τα προβλήματα της εργατικής οικογένειας συσσωρεύονται ολοένα και περισσότερο. Η ακρίβεια σαρώνει το όποιο εισόδημα μας, οι ανατιμήσεις στα Super Market, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ενέργεια συνολικά, στα ενοίκια, προκαλούν οργή και αγανάκτηση μας. Η παραπέρα υποβάθμιση, οι μετακινήσεις των γιατρών και η κατάργηση του κέντρου ελέγχου Covid στο Κ.Υ. της πόλης μας, απαιτούν την παραπέρα οργανωμένη αντίδραση μας

Δισεκατομμύρια μοιράζονται απλόχερα σε τράπεζες εταιρείες παροχής ενέργειας και πολυεθνικές στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στον τουρισμό. Για τους εργαζόμενους, φοροληστεία, δημοτικά τέλη, ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί, ανεργία, υψηλό κόστος στην υγεία, στην ενέργεια, στα σχολικά είδη, ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και παραινέσεις των κυβερνώντων ότι με υπακοή, οικονομία και σωστή διαχείριση θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε με 3,60. Ότι θα σωθούμε με τον προσωπικό γιατρό, με τα επιδόματα τύπου pass και με το Καλάθι του Νοικοκυριού.

Δεν πάει άλλο, δε σφίγγουμε άλλο το ζωνάρι. Έχουμε πείρα, τους αγώνες μας στο Κ Υ Ηλιούπολης, στην αποτροπή πλειστηριασμών συντοπιτών μας, στις παρεμποδίσεις παραβίασης δικαιωμάτων σε πολυκαταστήματα της περιοχής μας και αλλού. Δανειζόμαστε πείρα από τους νικηφόρους αγώνες εργατικών σωματείων που κατάφεραν να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις και όχι μόνο.

Βάζουμε σε προτεραιότητα το δικό μας δίκιο, το δίκιο των παιδιών μας. Ενισχύουμε τη συμμετοχή στην γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη. Καμία αναμονή.

Σας καλούμε στην πικετοφορία που οργανώνουν σωματεία και φορείς της πόλης μας την Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022. Ώρα και τόπος συγκέντρωσης 6.00μμ στην πλατεία Κανάρια με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία.

Η οργή και η αγανάκτηση όλων μας, να κατατεθεί στον αγώνα για να έχουμε λύσεις προς όφελος μας. Ο ξεσηκωμός των λαών της Ευρώπης δείχνει ότι η οργανωμένη πάλη είναι μονόδρομος. Δυναμώνουμε τον αγώνα κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Έχουμε την ικανότητα και την δύναμη να τους νικήσουμε!

Απαιτούμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

  • Μέτρα προστασίας από το μεγάλο κύμα της ακρίβειας

  • Φτηνή ενέργεια για το λαό

  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

  • Κανένας πλειστηριασμός

  • 24ωρη πλήρη λειτουργία του Κ Υ

  • Πρόσληψη μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

  • Να μην κλείσει το κέντρο αναφοράς και εμβολιασμού Covid Ηλιούπολης

  • Καμιά συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Έλα μαζί μας στην πικετοφορία στις 4 Νοέμβρη

Είναι και δική σου υπόθεση η επιτυχία της απεργίας 9-11 και ο αγώνας για την επιβίωση μας