Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών – παρωδία στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 

Εγγεγραμμένοι:                      7005

Ψήφισαν για:       Π.Υ.Σ.Π.Ε.             1104    δηλ. 15,76%

                             Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.           1027  δηλ. 14,66%

                             Κ.Υ.Σ.Π.Ε.             1020   δηλ. 14,56%

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

με βάση τα παραπάνω στοιχεία, συντριπτική είναι η ΑΠΟΧΗ των συναδέλφων στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας από τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές του Υπουργείου Παιδείας που έφτασε στο 85%, στην οποία είχαν καλέσει οι 6 στους 7 ΣΥΛΛΟΓΟΙ της Α΄ Αθήνας και 48 ΣΥΛΛΟΓΟΙ πανελλαδικά. Στην ουσία ψήφισε το 15%.

Θυμίζουμε ότι στις δια ζώσης εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το 2016 στους 4979 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει 4.131, δηλαδή 83%, το 2018 στους 5240 εγγεγραμμένους είχαν ψηφίσει 4.423 δηλαδή 84,4%. Το 2020, που ήταν η πρώτη απόπειρα ηλεκτρονικών εκλογών – με σύσσωμο τον κλάδο να καλεί σε αποχή – δεν είχαν ψηφίσει παρά ελάχιστοι και το ποσοστό αποχής έφτασε στην Α΄ Αθήνας 97%. Το 2022 το ποσοστό αποχής απογειώνεται πάλι στο 85% παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που αποτελείται από όλες τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, καλούσε σε συμμετοχή!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που γύρισαν την πλάτη στις εκλογές που και στην πράξη αποδείχτηκαν παρωδία! Για τα τεκταινόμενα κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών θα μιλάμε σίγουρα για καιρό! Ακόμα και τώρα δεν έχουμε κατάσταση ψηφισάντων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το παραπάνω ποσοστό 85% ΑΠΟΧΗΣ είναι ενδεικτικό της εκκωφαντικής απάντησης που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί, «γυρίζοντας την πλάτη» στην Κυβέρνηση, το Υπουργείο και σε όσους τους στήριξαν στις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία. Το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής αποδεικνύει ότι οι «ψευτο-αιρετοί» που θα προκύψουν δεν έχουν την νομιμοποίηση του κλάδου!      9 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!!

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ! Α Π Ε Χ Ο Υ Μ Ε – ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

Α Π Ε Χ Ο Υ Μ Ε – ΔΕΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!

  • Σήμερα 5/11, καταθέσαμε ως Σύλλογος, το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι Σύλλογοι, στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας αίτημα να μας δοθούν τα εξής στοιχεία: Τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της εφορευτικής επιτροπής, οι εκλογικοί κατάλογοι και ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές και ο υπεύθυνος ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Και βεβαίως να μας δίνεται κατά διαστήματα όποιο εκλογικό στοιχείο ζητάμε (συμμετοχή κ.λπ.). Ζητήσαμε επίσης με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας να μας χορηγηθούν: τα πρακτικά αρχαιρεσιών, οι καταστάσεις ψηφισάντων και ο αριθμός των ψηφισάντων επί του συνόλου των συναδέλφων της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας.
  • Παράλληλα, εκπρόσωποι ΣΥΛΛΟΓΩΝ Α΄ Αθήνας πήγαν στη Διεύθυνση και ζήτησαν να μπουν για να ελέγξουν επί τόπου τη διαδικασία, όπως άλλωστε είναι δικαίωμα των σωματείων και όλων των συναδέλφων. Βρήκαν την πόρτα κλειστή και τον αστυνομικό να απαντάει, αφού ανέβηκε να ρωτήσει, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν είναι μέσα και δεν μπορείτε να μπείτε! Δηλαδή απαγορεύτηκε σε εκπροσώπους Σωματείων να διαπιστώσουν πώς γίνονται οι εκλογές!

Συμπερασματικά: Οι εκλογές στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας γίνονται κεκλεισμένων των στοιχείων και των θυρών και φυσικά με πλήρη αδιαφάνεια. Επιβεβαιώνονται και με την ίδια τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνται οι εκλογές αυτές όσα 48 Σύλλογοι (μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας) και 37 ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν όλο αυτό το διάστημα που κυβέρνηση και ΥΠΑΙΔ επιχειρούν να περάσουν τις ηλεκτρονικές εκλογές με στόχο να αλλοιώσουν και την ίδια την ψήφο των συναδέλφων και να χτυπήσουν τα σωματεία, αφού αυτός είναι ο τελικός στόχος! Τεράστια η ευθύνη των πλειοψηφιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και των παρατάξεων που συνθέτουν αυτές τις πλειοψηφίες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές και βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και Κεραμέως να εφαρμόζουν αντεργατικά τερατουργήματα (ν. Χατζηδάκη και όχι μόνο) σε μια περίοδο μάλιστα που εντείνεται η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 10.30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!