Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Πέμπτη 24/9, στις 15.00 στην Α’ διεύθυνση (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο) με τους Συλλόγους της Α’ Αθήνας.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν στα σχολεία της πόλης μας !Μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση , με την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης (κτηριακά προβλήματα, έλλειψη προσωπικού κτλ) βρισκόμαστε καθημερινά σε σχολεία- υγειονομικές βόμβες που το ίδιο το Υπουργείο έχει δημιουργήσει.

Νιώθουμε οργή για την ανασφάλεια στην οποία μας υποβάλλουν. Νιώθουμε οργήγιατί το κλείσιμο ενός σχολείου , που μπορεί να είναι επιβεβλημένο προκειμένου να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απολύμανση των χώρων, δεν μπορεί όμως να είναι το μοναδικό μέτρο. Είναι υποκριτικό να μιλάνε για προστασία όταν η σχολική καθημερινότητα είναι αμείλικτη με πολυπληθή τμήματα, αίθουσες ακατάλληλες, ολιγάριθμο προσωπικό καθαριότητας κ.τ.λ.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει στις πλάτες της εκπαιδευτικής κοινότητας το θέατρο του «σχεδιασμού», του «όλα δουλεύουν ελβετικό ρολόι», της «κανονικότητας», της «ετοιμότητας»…..

Ο Σύλλογος μας και το εκπαιδευτικό κίνημα από την αρχή είχαμε ζητήσει και συνεχίζουμε να απαιτούμε ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με όλους τους απαραίτητους όρους:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.

  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τοποθέτηση στη διάθεση του σχολείου τουλάχιστον ενός επιπλέον δασκάλου και των αντίστοιχων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της εποχής, αλλά και από την υπερδεκαετή αδιοριστία που φέρει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της τρέχουσας.

  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας (με έναν νοσηλευτή/τρια ανά σχολείο), που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Οι κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων μηνών, όπως το συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, γονιών και εργαζομένων στην καθαριότητα στις 17/9 είναι μόνο η αρχή. Επαφίεται σε εμάς, στις διεκδικήσεις μας και τον ανυποχώρητο αγώνα μας η ασφαλής λειτουργία των σχολείων.

  • Πέμπτη 24/9, στις 15.00 παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ διεύθυνση (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο) με τους Συλλόγους της Α’ Αθήνας.

  • Συνεχίζουμε σε συνεργασία με το γονεϊκό και το εργατικό κίνημα με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

  • Ζητάμε να κηρυχτεί 24ωρη απεργιακή απάντηση, ετοιμαζόμαστε και συμμετέχουμε μαζικά!

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!