Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών!

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10
Συγκέντρωση στα Προπύλαια 12:00

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00

Το δίκιο δεν τρομοκρατείται, δεν σταματά, δεν περιορίζεται

Το δίκιο αγωνίζεται και νικά

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών δέχονται βίαιη επίθεση. Εκεί που δεν τα καταφέρνουν οι απειλές, οι τραμπουκισμοί (Άλιμος) και οι εισαγγελείς (Πειραιάς) επιστρατεύονται ομάδες προβοκατόρων (Ηλιούπολη).Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης καταγγέλουν ότι τα ξημερώματα της Τρίτης (29/9) ομάδα εξωσχολικών εισέβαλε στο σχολείο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Η επιτροπή της κατάληψης δεν κατάφερε να προστατέψει το χώρο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή πάλης να σταματήσει.

Ως Σύλλογος  εκπαιδευτικών στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές  και στα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε τα αιτήματα αυτά είναι η σημαία και των δικών μας αγώνων εδώ και μήνες.

Τούτες τις μέρες,  στα σχολεία που άνοιξαν βιώνουμε την «κανονικότητα» των χιλιάδων κενών, το στοίβαγμα 20 ως και 28 μαθητών και εκπαιδευτικών (!) στις αίθουσες, την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής με 25άρια τμήματα  και ακατάλληλες αίθουσες.

Τούτες τις μέρες,  δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι διασχίζουν τη χώρα για άλλη μια χρονιά «αναπλήρωσης», ενώ χιλιάδες ακόμα ζουν με την αγωνία ή καταδικάζονται στην ανεργία ακόμα και για ένα παράβολο των 3 ευρώ.

Τούτες τις μέρες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ζούμε μέσα σε συνθήκες διάδοσης του κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση «καθάρισε» για την πανδημία στέλνοντας ένα παγουρίνο (από χορηγό!) και ίσως κάποια μάσκα για σκέπασμα

Τούτες τις μέρες, χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και ταυτόχρονα χιλιάδες μεταναστόπουλα είναι έξω από την εκπαίδευση.

Τούτες τις μέρες, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια, αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες πήραν και πάλι 70 δις!.

Η μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, η αύξηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα, η σχολιατρική υπηρεσία στα σχολεία, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη και έξοδα του κράτους, ο μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών ΔΕΝ είναι δικαιολογίες ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ. Οι μαθητές έχουν λόγο, έχουν αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης και συναίσθηση ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο έχουν αφήσει τα σχολεία στην τύχη τους. Η καραμέλα της προσωπικής ευθύνης έχει πια παλιώσει, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι λάστιχο που ξεχειλώνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και με κίνδυνο της υγείας μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους. Η χρήση μάσκας είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται γιατί είναι το μοναδικό ανέξοδο μέτρο, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.Στο ερώτημα «ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών;», η απάντηση είναι απλή. Οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το στίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα (όταν τα περισσότερα σχολεία έχουν κενές αίθουσες), είναι οι χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, είναι το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, των παιδιών μας και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους αλλά και κάθε επιχείρηση διαστρέβλωσης των αιτημάτων τους, που είναι δίκαια από το πρώτο ως το τελευταίο! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, θέλουμε τα παιδιά μας να διεκδικούν το δίκιο τους και να μην υποτάσσονται στα «ολίγα», στη μισή ζωή, αλλά να παλεύουν για ζωή ολόκληρη!

 Η προβοκάτσια και η τρομοκρατία δεν θα περάσει Μαθητές, καθηγητές και γονείς, όλοι στο δρόμο με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις 11:00 έως τις 14:00

  στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10,

με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια