ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!! ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!

ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

Ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε ότι η πολυαναμενόμενη μισθοδοσία των αναπληρωτών για τον Οκτώβριο θα είναι – και πάλι – λειψή! Μετά την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας για τους συναδέλφους των Β΄ και Γ΄ φάσεων, τώρα μαθαίνουμε ότι και η καταβολή των ποσών που απορρέουν από τα Μ.Κ. (μισθολογικά κλιμάκια) θα είναι επίσης ετεροχρονισμένη!

Συγκεκριμένα, οι μόνοι που θα πληρωθούν ολόκληρο τον μισθό τους θα είναι οι συνάδελφοι αναπληρωτές της Α΄ φάσης, με εξαιρούμενους όμως αυτούς της Παράλληλης Στήριξης. Οι αναπληρωτές Παράλληλης Στήριξης, καθώς και αυτοί των Β΄ και Γ΄ φάσεων θα πάρουν τα χρήματά τους από τα Μ.Κ. με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου, βάζοντας και πάλι τις ανάγκες τους σε αναμονή. Εκεί όμως που η αναλγησία Υπουργείου και Διευθύνσεων «χτυπάει κόκκινο», είναι στην περίπτωση των αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις: οι συνάδελφοι αυτοί θα πρωτοδούν βασικό μισθό τον Δεκέμβριο, ενώ τα Μ.Κ. θα τους καταβληθούν…του χρόνου, με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου!!!

Αυτό, όπως φαίνεται, είναι το «ευχαριστώ» της Κυβέρνησης και του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς – λάστιχο, στους ανθρώπους που έχουν κάνει δεύτερη φύση την περιπλάνηση ανά την χώρα για την κάλυψη των πάγιων αναγκών των σχολείων. Μετά τα τραγελαφικά μέτρα και τις παλινωδίες για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, μετά τη διαχείριση των αναπληρωτών ως «εκπαιδευτικών β΄ κατηγορίας» ακόμα και σε επίπεδο αδειών λόγω covid, μετακινήσεων από και προς τους τόπους δουλειάς, κ.λπ., οι αναπληρωτές αναγκάζονται να «παγώσουν» τη ζωή και τις ανάγκες τους για δεύτερο συνεχόμενο μήνα γιατί το Υπουργείο αποφάσισε να μην τους καταβάλει εγκαίρως τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ χρήματά τους. Η δε μεταχείριση των «τριμηνιτών» συναδέλφων, μόνο οργή μπορεί και πρέπει να γεννά σε όλους μας. Το…ελαστικότερο τμήμα των ελαστικά εργαζόμενων της εκπαίδευσης, νέοι στην πλειοψηφία τους συνάδελφοι, υφίσταται ήδη πολλαπλή εκμετάλλευση και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «μπαλάκι» ακόμα και στον τομέα της μισθοδοσίας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σε Κυβέρνηση και Υπουργείο:

Οι αναπληρωτές είναι εργαζόμενοι! Δώστε τώρα όλα τα δεδουλευμένα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,

ΣΤΙΣ 14:00!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ!!