Για τη Χαλυβουργία

Για τη Χαλυβουργία

 

Η γενική συνέλευση του συλλόγου μας  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών μελών του Συλλόγου μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας και ταυτόχρονα καταδικάζει απερίφραστα την  απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών.

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Γελιούνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Χρόνια τώρα η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά.

Οι ηρωικοί χαλυβουργοί συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα εδώ και 221 μέρες.

Έναν αγώνα που προσπαθεί λυσσασμένα να σπάσει η αδίστακτη εργοδοσία χρησιμοποιώντας κάθε είδους μηχανισμό και έχοντας στριμωχθεί από την ταξική ενότητα και την αποφασιστικότητα των απεργών, την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη που δέχονται απ” όλη την Ελλάδα αλλά και όλη τη Γη.

Οι άνθρωποι που συγκροτούν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση, στρέφονται καθημερινά με λύσσα κατά των περήφανων απεργών. Χρησιμοποιούν μπόλικη λάσπη για το ταξικό σωματείο των χαλυβουργών  και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επειδή στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους απεργούς. Υιοθετούν όλα τα επιχειρήματα της εργοδοσίας και με τα όσα είπαν, επιβεβαίωσαν ότι ο Μάνεσης τους χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό για να σπάσει την απεργία.  Μαζί του έχει ολόκληρο το μηχανισμό του αστικού κράτους: την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, τα ΜΜΕ και τον Τύπο των εφοπλιστών, βιομήχανων, μεγαλοκατασκευαστών, των συναδέλφων δηλαδή του Μάνεση. Υπήρξαν ακόμα και προσπάθειες διάφορων να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα ακόμα και με μηνύσεις και αυτόφωρες διαδικασίες.

Τρέμουν το μεγαλύτερο απεργιακό αγώνα στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας και έναν από τους πιο μεγάλους που έχουν γίνει διεθνώς.

 Οι χαλυβουργοί, οργανωμένοι στο ταξικό σωματείο τους, στηριγμένοι στο πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης, αποκρούουν καθημερινά τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Η σπίθα που άναψαν οι χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου μπορεί και πρέπει να γενικευτεί σ” ένα οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, που θα βάλει φραγμό στα σχέδια των βιομηχάνων, κυβέρνησης και τρόικας να μας αναγκάσουν να δουλεύουμε για ψίχουλα, μισοάνεργοι και χωρίς δικαιώματα».

Η επίθεση στους χαλυβουργούς είναι επίθεση σε όλη την εργατική τάξη. Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Το εργατικό κίνημα με ταξικούς μαζικούς αγώνες και με αλληλεγγύη θα καταργήσει τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους και θα τσακίσει την αντεργατική πολιτική της Ε.Ε., της τρόικας και του ΔΝΤ καθώς και το μαύρο μέτωπο των κυβερνήσεών τους.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ!