ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΑΘΗΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/1 Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας του Συλλόγου μας  μαζί με άλλους Συλλόγους της Α΄Αθήνας, με βασικό αίτημα που έχει μπει εδώ και καιρό: καμιά απόλυση αναπληρωτή άρα ούτε των τριμηνιτών συναδέλφων! Παράλληλα θέσαμε και μια σειρά άλλα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, αλλά και τα σχολεία μας.Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον  Διευθυντή  Εκπαίδευσης συνοψίζονται στα παρακάτω:

1)     Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεσμεύτηκε πως δε θα γίνει καμιά απόλυση αναπληρωτή στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας και ότι όλες οι τρίμηνες συμβάσεις ανανεώνονται λόγω αυξημένων αναγκών, όπως είπε, και φυσικά κάτω από την πίεση των Σωματείων λέμε εμείς. Επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό τη θέση μας πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί με μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Επίσης δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε μετακινήσεις αναπληρωτών αλλά και στην περίπτωση που το κενό που καλύπτουν πάψει να υφίσταται η οποιαδήποτε μετακίνηση θα είναι σε κοντινά σε αυτό που εργάζονταν σχολεία. Δε δεσμεύτηκε όμως να παρατείνει από τώρα τις συμβάσεις ως τέλος του σχολικού έτους επικαλούμενος την τότε κυβερνητική απόφαση.

2)     Για την ΥΑ που αλλάζει την ώρα αποχώρησης και αυξάνει το ωράριο λειτουργίας στα Νηπιαγωγεία, αφού στην αρχή επικαλέστηκε ότι είναι ΥΑ, κάτω από την έντονη απαίτηση των εκπροσώπων των Συλλόγων παραδέχτηκε πως ο μόνος αρμόδιος που μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό δήλωσε πως θα αποδεχτεί τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων που θα καθορίσουν το ωράριο αποχώρησης των νηπίων. Άλλωστε ο Σύλλογος μας έχει ήδη στείλει πρακτικό σε όλες τις συναδέλφους Νηπιαγωγούς και δίνει πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη για να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο που αυξάνει το ωράριό τους και δημιουργεί τεράστια λειτουργικά προβλήματα και στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αλλά και στους γονείς.

3)     Στην ερώτηση τι ακριβώς συμβαίνει με το ΠΥΣΠΕ μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης του, μετά τις ψευδοεκλογές, άρα δεν υφίσταται. Ανέφερε δε ότι μόνο 2 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να υπηρετήσουν ως δοτά μέλη του νέου ΠΥΣΠΕ παρά και ενάντια στην καθολική αποχή των συναδέλφων.

4)     Τέθηκαν επίσης με επιμονή τα παρακάτω: Εκκρεμεί για μήνες η απόδοση κλιμακίων, μεταπτυχιακών κλπ στους αναπληρωτές, παρά την ύπαρξη μηχανογράφησης και η απάντηση ήταν η έλλειψη προσωπικού! Στο γιατί δεν καταβάλλονται άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα, η απάντηση ήταν κλασική, φταίει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

       5)  Σχετικά με τα κενά του  ειδικού βοηθητικού προσωπικού, που η έλλειψή τους δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στα σχολεία,  αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών το επόμενο διάστημα για όσες αιτήσεις έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχουν πάρει έγκριση.

Συνεχίζουμε δυναμικά και μαζικά με τη συμμετοχή μας στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 21/1 στις 12.00 δίνοντας απάντηση στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο