ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΆ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ (ΥΑ) ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΆ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΌΦΑΣΗ (ΥΑ) ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες/οι Νηπιαγωγοί,

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή συναδελφισσών Νηπιαγωγών στη διαδυκτιακή σύσκεψη που  κάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Παρασκευή  22/1. Στη Σύσκεψη παραβρέθηκε και  μας ενημέρωσε και το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Αχιλλέας Ζορμπάς  .

Μετά την τοποθέτηση του Δ.Σ., εκφράστηκε ο προβληματισμός και η αγανάκτηση των συναδελφισσών για τους πραγματικούς  στόχους της τελευταίας ΥΑ, για την αλλαγή της ώρας αποχώρησης από 13.00 σε 13.10.που στοχεύει στη συνολική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων μας, αυξάνει τον συγχρωτισμό και ανατρέπει τον προγραμματισμό που με πολύ κόπο σχεδίασαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη  συλλογικών, μαζικών  τρόπων  αντίστασης και στην ΥΑ αλλά και στη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική που επιταχύνεται με πρόσχημα  την πανδημία.

Με βάση τη συζήτηση, τις θέσεις του Συλλόγου μας και την απόφαση του Δ.Σ. για την ΥΑ, καταλήξαμε στα παρακάτω και καλούμε όλες τις Νηπιαγωγούς σε όλα τα Νηπιαγωγεία να προχωρήσουμε συλλογικά:

1. Το Δ.Σ. έχει στείλει επικαιροποιημένο σχέδιο πρακτικού, με βάση τις εξελίξεις και την επικοινωνία του με άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και ζητάμε να το  υπογράψουν  οι Σύλλογοι Διδασκόντων όλων των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας και να ενημερώσουν  για τις αποφάσεις τους στο email του Συλλόγου ή  στα μέλη του Δ.Σ.

2. Δεν προχωράμε σε κανένα Νηπιαγωγείο στην αλλαγή της ώρας αποχώρησης.

3. Το Δ.Σ. θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα Δ.Σ. των άλλων Συλλόγων Εκπαιδευτικών, στους οποίους γίνονται παρόμοιες διαδικασίες (συσκέψεις, συζητήσεις, πρακτικά ΣΔ…) και θα σας ενημερώνει διαρκώς.

4. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα μεταφέρει στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (και ιδιαίτερα στις δυνάμεις που αρνήθηκαν να στηρίξουν την αντίσταση των Νηπιαγωγών ώστε να μην περάσει η ΥΑ και έμειναν απλά στη διαμαρτυρία στα λόγια) τη μεγάλη δυσαρέσκεια των Νηπιαγωγών του Συλλόγου μας. Οι Νηπιαγωγοί απαιτούν από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας να στηρίξει τις αποφάσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Διδασκόντων που κινούνται στη γραμμή της αντίστασης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε  συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, στο Σωματείο μας, να δώσουμε μαζί και αυτή τη μάχη, όπως θα τη δώσουμε και άμεσα ενάντια στη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει την αξιολόγηση.

Για κάθε πρόβλημα που προκύπτει με την ΥΑ να επικοινωνείτε έγκαιρα με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Δεν δεχόμαστε εκβιαστικές και υποτιμητικές εκφράσεις σε συναδέλφους, από την πλευρά της Διοίκησης, που υπονομεύουν και συκοφαντούν το παιδαγωγικό έργο των συναδέλφων αλλά και τη δράση του Συλλόγου μας. Είναι σκόπιμες οι συκοφαντίες ότι ο σύλλογος παραπλανά με ψευδείς οδηγίες και στόχο έχουν την αποδυνάμωση της δράσης μας. Και θυμόμαστε πάντα ότι: Όταν το άδικο γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται καθήκον!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00

Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά!!!