ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ!!!!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με πολύ καλή συμμετοχή για τις συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ της Ηλιούπολης τη Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, έξω από ΚΥ, με κύριο αίτημα την επαναλειτουργία του ΚΥ στην πόλη μας και τη μη μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο, την ενίσχυση συνολικά του ΕΣΥ, των νοσοκομείων, δομών ΠΦΥ με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και χρηματοδότηση.

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των δομών της ΠΦΥ είναι γεγονός ΕΔΩ και χρόνια. Το αποτέλεσμα το ζούμε και στο ΚΥ της πόλη μας. Με τις μαζικές μνημονιακές απολύσεις γιατρών, από 108 γιατρούς που είχε το 2009, έφτασαν το 2014 σε 78, το 2018 στους 26 και ΣΗΜΕΡΑ σε μόλις 22 γιατρούς!!

Με την παρουσία τους οι συγκεντρωθέντες στην χθεσινή κινητοποίηση κατέθεσαν την απόφαση τους πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην μείνουν απαθείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις.

Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο, Θ. Καραγιαννίδου. Παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους των φορέων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση, η πρόεδρος του σωματείου συντ/χων ΙΚΑ «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΟΥ» Α. Τούντα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» Α. Χήρα, η γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης Ν. Κουφουδάκη, ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης Σ. Παπανικολάου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης Μ. Γαζή και η πρόεδρος του συλλόγου «ΑΓΓ.ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» Ε. Σκαροπούλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γ. Χατζηδάκης και παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Σημαντικό στοιχείο της συγκέντρωσης η παρουσία και η παρέμβαση των ίδιων των υγειονομικών. Χαιρέτησαν εκ μέρους των ιατρών του ΚΥ Ηλιούπολης ο παθολόγος Α. Καραβάς, η πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ασκληπιείου Βούλας, ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων 1ης και 2ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής.

 

Δίνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 16 ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ συλλαλητήριο

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ. ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ – ΕΒΕ ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΛ/ΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΗΛ/ΛΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛ/ΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» - ΚΙ.Π. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ