ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Την Τετάρτη 10 Φλεβάρη, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, το οποίο εντείνει την καταστολή, θέτει νέα εμπόδια στην πρόσβαση στις σπουδές και το πτυχίο, δημιουργεί ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που δεν προάγει τη γνώση, αλλά το πανεπιστήμιο-επιχείρηση. Το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο καθώς, την ίδια στιγμή που δήθεν κόπτονται για την βελτίωση των πανεπιστημίων, τα έχουν κλείσει σχεδόν για ένα χρόνο, έχουν πετσοκόψει τη χρηματοδότηση τους και έχουν κάνει τις σπουδές άπιαστο όνειρο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, αφού δεν υπάρχουν υποδομές στέγασης και σίτισης για όλους τους φοιτητές! Χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας, τους μαθητές μας, τους αυριανούς επιστήμονες και συναδέλφους μας να το αντιπαλέψουμε, να σταθούμε στο πλευρό των φοιτητών και μαθητών!

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές, αντιστεκόμαστε:

  • στην αστυνομοκρατία και στις κάμερες στα πανεπιστήμια
  • στα νέα φίλτρα- εμπόδια στην πρόσβαση των παιδιών μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • στο κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών και τμημάτων
  • στη διαγραφή φοιτητών από τα πανεπιστήμια και στην ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης
  • στη λειτουργία των πανεπιστημίων σαν υποκαταστήματα των επιχειρήσεων, με έξωθεν χρηματοδοτούμενη και καθοδηγούμενη έρευνα
  • στη γενίκευση των διδάκτρων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ενίσχυση του ρόλου των ιδιωτικών κολλεγίων
  • Ταυτόχρονα απαιτούμε να παρθούν τώρα μέτρα για την πανδημία για να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία!

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Αξιοποιούμε τη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ, την οποία το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγκεκριμενοποιεί σε 1-4 ώρες από τις 12 μ. ως 4 μμ.  Κάθε συνάδελφος δηλώνει όσες ώρες χρειάζεται για να συμμετέχει στο συλλαλητήριο τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας μας.