ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ! ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ! ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ!

Κινητοποίηση 11/4 στις 2μμ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας και στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, η αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει στα ερωτήματα και αιτήματα που τέθηκαν από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε Α΄.Αθήνας, για την διασφάλιση της συνέχισης της φοίτησης των προσφυγόπουλων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας διά στόματος της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι οι μαθητές που μετακινήθηκαν από τον Ελαιώνα έχουν μετεγγραφεί σε νέα σχολεία. Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία που παίρνουμε από τους Συλλόγους στους οποίους ανήκουν τα σχολεία που φοιτούσαν τα προσφυγόπουλα δεν προκύπτει κανένα αίτημα μετεγγραφής!

Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των προσφυγόπουλων προσπαθώντας με ανακρίβειες να θολώσει τα νερά και να κάμψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών Σωματείων! Δε θα σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων που αποτελούν δικές τους υποχρεώσεις και ιερό καθήκον για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη μόρφωση όλων των μαθητών μας, ειδικά των προσφυγόπουλων που έχουν βιώσει σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία τον βίαιο ξεριζωμό, την απώλεια, τον φόβο και την ανασφάλεια!

Απαιτούμε:

 • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των αδειών διαμονής και διαβατηρίων και να πάψει αυτό το καθεστώς ομηρίας, χιλιάδων ανθρώπων.

• Να πάψουν οι συνεχείς μετακινήσεις των μαθητ(ρι)ών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και να γίνεται απρόσκοπτα η εγγραφή τους στις σχολικές μονάδες. Να εξασφαλιστεί η συνέχεια της φοίτησης για τα παιδιά του Ελαιώνα!

 

•   Να εξασφαλιστεί η στελέχωση όλων των δημόσιων σχολείων με εκπαιδευτικούς τάξεων υποδοχής και διερμηνείς.

• Να κλείσουν οι Δομές-στρατόπεδα. Να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, συμμετέχουμε και καλούμε στη νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Κτήριο Κεράνη, Λεωφόρος Θηβών 196-198, Αγ. Ιωάννης Ρέντης)