Δελτίου Τύπου από την Παράσταση Διαμαρτυρίας 5/12 των ΣΥΛΛΟΓΩΝ μας στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Δελτίου Τύπου από την Παράσταση Διαμαρτυρίας 5/12 των ΣΥΛΛΟΓΩΝ μας στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας για τους νεοδιόριστους  εκπαιδευτικούς.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Μαζική παράσταση πραγματοποιήσαμε 5/12 οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, στην οποία  συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, απαιτώντας να μην ανακληθεί καμία υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων μας του 2020 της Ειδικής Αγωγής και να μονιμοποιηθούν όλοι τώρα και πανελλαδικά.

Στην παράσταση κάναμε σαφές ότι δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η μονιμοποίηση κανενός συναδέλφου, μιλάμε για συναδέλφους που ήταν ως και 20 χρόνια αναπληρωτές συμβασιούχοι και διέσχισαν τη χώρα από άκρη σε άκρη όλα αυτά τα χρόνια κρατώντας όρθια  τα σχολεία μας, ειδικά και γενικά! Επιπλέον, κάναμε σαφές ότι δε θα επιτρέψουμε να διασπαστεί ο Κλάδος και να χρησιμοποιηθούν οι συνάδελφοι νεοδιόριστοι ως πολιορκητικός κριός, για να περάσουν την αξιολόγηση είτε της σχολικής μονάδας είτε την ατομική! Και φυσικά ζητήσαμε από τον Διευθυντή εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας κ. Μιχαηλίδη, να παραμείνει σε όσα αναγκάστηκε να κάνει πριν λίγο καιρό, πάλι κάτω από την πίεση του Συλλόγου μας και των άλλων Συλλόγων της Α΄ Αθήνας, δηλαδή να υπογράψει τη μονιμοποίηση των συναδέλφων, και να δεσμευτεί ότι δε θα προχωρήσει σε καμία ανάκληση διαπιστωτικής πράξης.

Παρά την πίεση των συγκεντρωμένων και την οργή που εκφράστηκε από τα εκπαιδευτικά σωματεία αλλά και από τους ίδιους τους συναδέλφουςο Διευθυντής Εκπαίδευσης είπε ότι περιμένει οδηγίες από το ΥΠΑΙΔ, θα δει τι θα κάνουν και οι άλλοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, θα στηριχτεί και στο νομοθετικό πλαίσιο και θα πράξει. Στην επιμονή μας ότι εφόσον υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις μέσα στο δίμηνο που προέβλεπε ο νόμος και εφόσον δεν άλλαξε κάτι ούτε αναδρομική ισχύ μπορούν να έχουν νέες διατάξεις, επικαλέστηκε το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης (νόμοι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) και πάλι επέμενε ότι αναμένει καταρχήν οδηγίες.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία του κάναμε σαφές ότι η κινητοποίηση αυτή είναι προειδοποιητική και ότι αν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ανάκληση θα μας βρει μπροστά του όσες φορές και όσο χρειαστεί και καλέσαμε τους παραβρισκόμενους συναδέλφους αλλά καλούμε και όλους τους νεοδιόριστους και όχι μόνο, που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν χθες, να συμμετέχουν στους επόμενους αναγκαίους αγώνες για να μην επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το δικαίωμά τους και δικαίωμα όλων μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας 12/12 ,στην Πανεκπαιδευτική Απεργία 15/12, και στο Συλλαλητήριο στις 12μ στα Προπύλαια, με πορεία που θα γίνει στο Υπ. Οικονομικών, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ και δώρα Χριστουγέννων τώρα, και στη συνέχεια στη Βουλή, για να διεκδικήσουμε μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και μαζικούς μόνιμους διορισμούς με μονιμοποίηση των αναπληρωτών για πραγματική κάλυψη των κενών, εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών με των υπόλοιπων συναδέλφων, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών!

Συνάδελφοι, νεοδιόριστοι, κάντε τον θυμό και την οργή σας συμμετοχή στον αγώνα! Είναι και ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και να αποσπάσουμε νέες κατακτήσεις!

Τέλος, ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της παράστασης απαιτήσαμε να σταματήσει επιτέλους η μετακίνηση αναπληρωτών συναδέλφων, να καλυφθούν τώρα τα εναπομείναντα κενά ιδιαίτερα στην Παράλληλη Στήριξη και παντού, να δοθούν όλα όσα δικαιούνται σε όλους τους αναπληρωτές (ΜΚ, μεταπτυχιακά). Σε αυτά η απάντηση ήταν  ότι η Διεύθυνση προσπαθεί (δε μας φτάνει η προσπάθεια!) αλλά θεωρούμε  ότι η μαζική παράστασή μας έδωσε το μήνυμα.