Κλείνουμε τις πόρτες των σχολείων στους Αξιολογητές – Επιθεωρητές

Κλείνουμε τις πόρτες των σχολείων

στους Αξιολογητές – Επιθεωρητές

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

ορίστηκαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (ΣΕ) (αξιολογητές – επιθεωρητές) κοινών ειδικοτήτων για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, που είναι 52 για όλη την Αττική και 11 για την Α΄ Αθήνας (3 Αγγλικών, 1 Γαλλικών, 1 Γερμανικών, 1 Καλλιτεχνικής, 1 Μουσικής, 2 Πληροφορικής, 2 Φυσικής Αγωγής), ενώ επίκειται να τοποθετηθούν και οι Σ,Ε για Δασκάλους και Νηπιαγωγούς.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα μπλοκάρουμε για πολλοστή φορά τη λεγόμενη «αξιολόγηση», κάνοντας ξεκάθαρο ότι απορρίπτουμε τα σχέδιά τους για ένα σχολείο «αποκεντρωμένο» και κατηγοριοποιημένο, με διαφορετική υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικό προσωπικό, ακόμα και πρόγραμμα σπουδών. Ένα σχολείο «αυτόνομο», δηλαδή εξαρτημένο σχολείο από την τσέπη των γονιών, έρμαιο των χορηγών και της επιχειρηματικής δράσης. Ένα σχολείο της ακόμα βαθύτερης ταξικής κατηγοριοποίησης και της πρόωρης επαγγελματικής επιλογής. Ένα σχολείο που ο εκπαιδευτικός θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και κλειστό το στόμα, που ο Σύλλογος Διδασκόντων θα είναι πλήρως απαξιωμένος και χωρίς ρόλο. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Στο πλαίσιο αυτό:

 

-  Υπογράφουμε μαζικά το ειδικό έντυπο για «Απεργία – Αποχή» από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, ενημερώνοντας και τον Σύλλογο για την συμμετοχή  και (κι έτσι δεν πραγματοποιούμε συνάντηση με Σύμβουλο Εκπαίδευσης, δεν ενημερώνουμε την Ψηφιακή Πλαφτόρμα, δεν καταθέτουμε έκθεση αυτοαξιολόγησης… κ.λπ.).

 

-  Κάνουμε χρήση της στάσης εργασίας που κηρύσσει συνεχώς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε και θα εξειδικεύει ο Σύλλογός μας για κάθε σχολείο και συνάδελφο, για να μην μπει Αξιολογητής στις τάξεις μας.

 

- Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώσουν τον Σύλλογό μας, όταν αξιολογητής επικοινωνήσει με το σχολείο τους.

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΑΘΗΤΩΝ.