Δράσεις επιτροπής ανέργων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η επιτυχημένη 48ωρη απεργία στις 6 και 7 του Νοέμβρη ανέδειξε τη δύναμη της εργατικής τάξης και το πόσο επιτακτικό είναι να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τα συμφέροντα και την προπαγάνδα της πλουτοκρατίας.

Τσακίζουν το λαό για να σωθούν τα μονοπώλια. Μας λένε ότι για να ανακάμψει η οικονομία, πρέπει να κάνουμε θυσίες, μας προτείνουν να αποδεχτούμε τη φτώχεια μας, αυτοί που μας άρπαξαν κάθε κεκτημένο στο βωμό της κερδοφορίας τους.

Η ανεργία αυξάνεται καθημερινά ενώ όσοι έχουν ακόμα δουλειά παίρνουν μισθούς πείνας με ατελείωτες ώρες εργασίας χωρίς δικαιώματα. Χτυπάνε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και όποιο δικαίωμα έχει απομείνει όρθιο για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι και να σωπάσουμε ενώ πετσοκόβουν το ήδη πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρνει ο ένας στους τρεις ανέργους. Κόβουν το ρεύμα, το νερό στα σπίτια μας και αφήνουν τα παιδιά μας ανασφάλιστα, υποσιτιζόμενα και έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Μας ζητάνε να πληρώνουμε τα βιβλία των παιδιών μας. Μας ζητάνε να πληρώνουμε για τη ζωή μας.

Ταυτόχρονα μας λένε ότι φταίμε εμείς που είμαστε άνεργοι, ότι δεν έχουμε προσόντα και πως ζητάμε πολλά σε δύσκολες εποχές.

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και σε όσους εργάζονται περιστασιακά. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση ακόμη και αυτών των πενιχρών εισοδημάτων.
  • Επίδομα 1120 € για όλους, για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για το διάστημα της ανεργίας. Αντίστοιχα μέτρα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες. Απαγόρευση κατάσχεσης της ιδιοκτησίας λαϊκών οικογενειών. (κατοικία, γεωργική εκμετάλλευση κ.α.)
  • Προσλήψεις στους τομείς Υγείας – Πρόνοιας, Παιδείας και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για τη μείωση της ανεργίας και την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του υπάρχουν.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η επιτροπή ανέργων Ηλιούπολης μαζί με επιτροπές ανέργων και λαϊκές επιτροπές των γειτονικών δήμων, σε καλούν την Τρίτη 13 Νοέμβρη στις 8 το πρωί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών, Θεομήτορος 59, για διεκδίκηση χορήγησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Στ. Σαράφη 40

Τηλ. 210-9711367

epitropi.anergon@gmail.com

Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης