Υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας για τα παιδιά μας

Θέμα: Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών μας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι επιθέσεις που καθημερινά δεχόμαστε ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι έχουν μειώσει δικαιώματα και παροχές. Ένα μη θεσμοθετημένο αλλά κεκτημένο δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και πολλών υπαλλήλων είναι να διευκολύνονται οι μητέρες που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και να τα κρατούν στη δουλειά τους για κάποιες ώρες.

Σε έναν κλάδο όπου το 75% είναι γυναίκες είναι εύκολο να γνωρίζουμε τις δυσκολίες ανατροφής των παιδιών και τα χτυπήματα που δέχεται η μητρότητα σαν λειτούργημα. Το να προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή μας χωρίς να επιβαρύνουμε τις ζωές των άλλων είναι μια ανθρώπινη και συναδελφική, άτυπη, συμφωνία που μέχρι τώρα έχει βγάλει πολλές μικρομάνες από το αδιέξοδο. Πρέπει να συνεχιστεί χωρίς προστριβές και αντιπαραθέσεις.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι διευθυντές των δημοτικών σχολείων, οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων αλλά και όλοι οι συνάδελφοι να διευκολύνουν και να συμβάλλουν στην προστασία της μητρότητας και της ανατροφής των παιδιών μας χωρίς φυσικά να επιβαρύνονται στο ελάχιστο τα υπόλοιπα παιδιά.

Το   Δ.Σ.