Καταργήσεις οργανικών. Στάση εργασίας.

Αριθ. Πρωτ.: 60

 ΠΡΟΣ: Μέλη μας, Α Δ/νση, Υπουργείο Παιδείας

 ΚΟΙΝ.: Ενώσεις Γονέων, Σωματεία και φορείς, ΜΜΕ

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ!!!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ!!!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!!!

ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!!!

Πρώτη απάντηση με τη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του εκπαιδευτικού ωραρίου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής (Τσόχα 15-17 Αμπελόκηποι) την Τετάρτη 10 Απρίλη 2013 στις 2 μ.μ. με άλλους Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων!

 Να είμαστε εκεί με κάθε τρόπο!!!

Στα σχολεία του Συλλόγου μας καταργούν

Περισσότερα από 40 τμήματα Δημοτικών και 2 Νηπιαγωγείων !!! Στην Α Αθήνας καταργούν 457 τμήματα Δημοτικών και 20 Νηπιαγωγείων και στην Αττική 1673 και 126 αντίστοιχα! Δηλαδή μόνο στην Αττική 1800 τμήματα με πολλαπλάσιες οργανικές!!!

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι –Γονείς – Εργαζόμενοι,

Το 2010 διέλυσαν 2000 σχολεία!  Από τότε μέχρι σήμερα η διαδικασία αυτή συνεχιζόταν σιωπηλά. Τώρα επανέρχονται δριμύτεροι για να υποβαθμίσουν τα περισσότερα σχολεία και να καταργήσουν χιλιάδες τμήματα και οργανικές!!! Το έργο της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Σχολείων συνεχίζεται. Το νέο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας δεν πρέπει να έχει ούτε εκπαιδευτικούς!!!

Μετά την καταγραφή του αριθμού των μαθητών στο “survey” με βάση τα τ.μ., για να στοιβαχτούν όσοι χωράνε στις αίθουσες, η Διοίκηση με την εγκύκλιό της (44506 /Δ4/02-04-2013) ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων να δικαιολογήσουν γιατί τα σχολεία τους δεν έχουν οργανικότητα με βάση τους 25 μαθητές ανά τμήμα! Μόνο που η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι ξεροί αριθμοί και τα παιδιά μας είναι ζωντανά και δε θα επιτρέψουμε να στοιβαχτούν σαν πακέτα!!!

Ταυτόχρονα με τη μορφωτική υποβάθμιση και τα επικίνδυνα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται στα στοιβαγμένα παιδιά, τσακίζονται και οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών. Πολλοί εκπαιδευτικοί να χάσουν την οργανική τους θέση και θα περιφέρονται ανά τη …χώρα και κάποιοι θα απολυθούν, ενώ ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιηθούν οι διορισμοί των αναπληρωτών! Φτάνει πια! Καμία ανοχή και αναμονή!

Χρέος όλων των εκπαιδευτικών είναι να υπερασπιστούν και να αγωνιστούν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών και να μην υποκύψουν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς τους γονείς τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων να κάνουν δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών τους. Διεκδικούμε:

¨   Καμία σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Καμιά οργανική χαμένη!

¨   Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.

¨   15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού.

¨   Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και σχολείων.

¨   Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.

Δείτε τους πίνακες με τα σχολεία του Συλλόγου μας και τις οργανικότητες σήμερα, τον αριθμό μαθητών και τις οργανικότητες με βάση τη διαίρεση δια 25!

 

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής (Τσόχα 15 – 17 Αμπελόκηποι) την Τετάρτη 10 Απρίλη 2013 στις 2 μ.μ. με άλλους Συλλόγους, Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων! Να είμαστε εκεί με κάθε τρόπο!!!

Το   Δ.Σ.