Ενημέρωση για την Ολομέλεια προέδρων ΚΑΙ την κινητοποίηση στην Περιφέρεια

Ενημερωτικό Σημείωμα

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

  • Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια των Προέδρων των

         Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της ΔΟΕ.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν 112 πρόεδροι Συλλόγων από τους 134 που είναι συνολικά (δηλ οι 22 δεν ήρθαν). Απ” αυτούς οι 36 ήταν πρόεδροι Συλλόγων που είχαν απαρτία στις Έκτακτες ΓΣ τους και οι 76 χωρίς απαρτία. Από τους 36 Συλλόγους με απαρτία, οι 21 Σύλλογοι είχαν απόφαση για 5νθήμερες, οι

9 Σύλλογοι για 48ωρες και οι 6 καμία απόφαση. Με βάση τα δεδομένα αυτά η Ολομέλεια δεν είχε

απαρτία για να πάρει απόφαση και η απόφαση πάρθηκε από το ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ που ακολούθησε και  αποφάσισε:

  • Πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις  και στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης Π.Ε., την Παρασκευή 13/9/2013,
  • Τη Δευτέρα 16/9/13, πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ, κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν.
  • Τη στήριξη και διεύρυνση των δράσεων που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. από τις 2/9/2013 με κέντρο την πανυπαλληλική 48ωρη  απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
  • Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου, 2η ημέρα της απεργίας, πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπ/κων Π.Ε. για να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (οι αποφάσεις θα σταλούν στο email ή στο φαξ της Δ.Ο.Ε. ώστε να γίνει εκτίμηση για τη συνέχεια).

 

  • Την Παρασκευή 13/9/2013, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του Συλλόγου μας μαζί με άλλους συλλόγους και τη συμμετοχή της ΔΟΕ. και της ΑΣΓΜΕ  στην περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής. Όπως συνηθίζεται στις τελευταίες κινητοποιήσεις, όταν πήγαμε, βρήκαμε μπροστά μας τα ΜΑΤ, τα οποία τελικά αποσύρθηκαν μετά από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων,  που δήλωσαν σ΄ όλους τους τόνους ότι δε συζητάμε παρουσία των ΜΑΤ.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με τον Περιερειάρχη κ. Γκίνη  τέθηκαν καθαρά τρία θέματα :

  1. Να υπάρξει δέσμευση ότι δε θα εφαρμόσει την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας της 9ης Σεπτέμβρη για την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα κατά 10% (δηλ. 28άρια), για την απόσυρση του δασκάλου από το ολοήμερο, το κλείσιμο τμημάτων ένταξης και υποδοχής και την ενισχυτική διδασκαλία.
  2. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα τμήματα ένταξης και να στελεχωθούν τα ειδικά σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό.
  3. Απαιτήσαμε να μας δοθούν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των κενών αλλά και όσων θεωρεί

η υπηρεσία ως υπεράριθμους.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής εκπαίδευσης επιβεβαίωσε ότι θα εφαρμόσει τις κατευθύνσεις του Υπουργείου.

 

Συνεχίζουμε -  κλιμακώνουμε  τον αγώνα μας

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΥΤΗ.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΑΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ.

 

Το Δ.Σ.