Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

 

Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κατάληψη της ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Την κατάληψη δηλαδή που αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από την ΕΛΜΕ Σάμου στα πλαίσια του απεργιακού αγώνα και με στόχο να μπλοκάρει την αποστολή της λίστας των «πλεοναζόντων» συναδέλφων από τη Διεύθυνση στην Περιφέρεια και το Υπουργείο. Να μπλοκάρει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.

Στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου που συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία. Ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Άλλωστε, την ίδια περίοδο έγιναν δεκάδες καταλήψεις γραφείων ΔΔΕ σε όλη την Ελλάδα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Σάμου.

Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε αποφασιστικά το στοιχειώδες δικαίωμα στον αγώνα, στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στη δουλειά.

- Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία.

- Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται.

- Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία ανάκρισης-δίωξης των μελών του σωματείου.