Δυνατότητα αγορών απο Στρατιωτικά πρατήρια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

        ΘΕΜΑ 1ο :  Δυνατότητα αγορών από τα στρατιωτικά πρατήρια – Συνδρομή

Από πέρυσι είχαμε επικοινωνία με τα στρατιωτικά πρατήρια του Ελληνικού και του Καρέα για να μπορούν τα μέλη του συλλόγου μας να ψωνίζουν από τα συγκεκριμένα πολυκαταστήματα. Στα πρατήρια αυτά οι τιμές των προϊόντων είναι χαμηλότερες και πιο συμφέρουσες από τα Σούπερ Μάρκετ, από τα πρατήρια Βενζίνης,  τα καταστήματα ρούχων , καλλυντικών κλπ

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης. Προς το παρόν πρέπει να καταθέσουμε την κατάσταση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών μας για να μπορέσουν να περαστούν στις λίστες των καταστημάτων και να φτιαχτούν οι κάρτες εισόδου.

Κατανοούμε  τις οικονομικές δυσκολίες του κάθε συνάδελφου και συνεχίζουμε να χαρακτηρίζουμε το ποσό της συνδρομής για τη ΔΟΕ υπερβολικό στις σημερινές περιστάσεις. Πρέπει όμως  να συγκεντρωθούν άμεσα και έγκαιρα οι συνδρομές σε κάθε σχολείο. Το ποσό της  συνδρομής πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ το αργότερο μέχρι τις 5 Νοέμβρη.

Η συνδρομή του Συλλόγου παραμένει στα 30 Ευρώ για όλα τα μέλη πλήρους  ωραρίου (24 για τη ΔΟΕ +6 για το σύλλογο)  και 10 για όλους τους εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου. Για την ευκολότερη συγκέντρωση προτείνουμε να αναλάβει ένας εκπαιδευτικός σε κάθε σχολείο με την κατάσταση που μπορεί να του δώσει ο διευθυντής, να συγκεντρώσει τα χρήματα και να τα παραδώσει στα μέλη του Δ.Σ. Παρακαλούμε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών και νηπιαγωγείων Ηλιούπολης , με οποιαδήποτε σχέση εργασίας γιατί η ανανέωση των μελών θα είναι ετήσια.

ΘΕΜΑ 2ο :  Συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Εκπ/σης Α΄ Αθήνας

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας και εκπρόσωποι συλλόγου Γονέων, πραγματοποίησαν  παρέμβαση -διαμαρτυρία στον αναπληρωτή διευθυντή εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας κο Κάππα τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 για τα παρακάτω θέματα:

 

Η σοβαρή έλλειψη  κυρίως  εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, ξενόγλωσσοι, εικαστικοί, θεατρικής αγωγής, τμήματα ένταξης, παράλληλης στήριξης, ολοήμερου Νηπιαγωγείου ξεπερνούν τις 600 ώρες.  Τα περισσότερα ολοήμερα υπολειτουργούν. Τα τμήματα ένταξης δε λειτουργούν σε πολλά σχολεία. Υπάρχουν σχολεία που διδάσκονται 3 ξένες γλώσσες και άλλα μόνο δύο.. Πολλοί συνάδελφοι μετακινούνται σε 5 σχολεία.

Η απάντηση ήταν ότι τα κενά που υπάρχουν στα Σχολεία μας  κυρίως σε ξενόγλωσσους, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης θα καλυφτούν  μέσω ΕΣΠΑ μετά τις 20 Οκτωβρίου στη Β΄ φάση των τοποθετήσεων. Τους Γυμναστές θα τους καλύψουν όλους. Ώρες αγγλικών λείπουν και θα κοιτάξουν να το λύσουν με διάθεση από τη Δευτεροβάθμια.

Για Παράλληλη στήριξη των 151 παιδιών που έχουν κάνει αίτηση θα καλυφτούν μόνο τα 71 για τα υπόλοιπα ας βρουν λύση οι γονείς.

Δεν τοποθετήθηκε για την παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων που γίνεται σε κάποια σχολεία κυρίως σε σχέση με την παραμονή πέρα από το διδακτικό ωράριο και τα κενά των συναδέλφων. Αντίθετα έκρινε απαραίτητη την επιβολή του παρουσιολόγιου και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.

Επιβεβαίωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν πολλά ολοήμερα τμήματα στα νηπιαγωγεία και ότι θα συνεχίσουν να στελεχώνονται τα σχολεία με εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ.

Στην απαίτηση μας να μη γίνει καμιά περεταίρω σύμπτυξη και εφαρμογή της εγκυκλίου για τα 28αρια τμήματα απάντησε ξεκάθαρα ότι αν και δεν είναι στις προθέσεις του είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις εντολές που θα πάρει.

Η συγχώνευση του 9ου δημοτικού Ηλιούπολης με το 3ο Υμηττού έχει μεν για φέτος ανασταλεί αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τη μη συγχώνευση σε επόμενη φάση συγχωνεύσεων.

ενώ πρόσθεσε «και σιγά την πολύ δουλειά που έχουν οι δ/ντές και δεν έχουν χρόνο για να περάσουν τα στοιχεία στο σύστημα

Ισχυρίστηκε ότι όλο αυτό το πανδαιμόνιο με τις μετακινήσεις εκτός ΠΥΣΠΕ γίνεται για το καλό όλων μας  και ότι μ αυτό το σύστημα όλοι οι μόνιμοι θα έχουν οργανική τον Ιούνιο. Μια οργανική που τελικά δε διασφαλίζει κανέναν αφού μπορεί η υπηρεσία να μας μετακινεί όπου έχει ανάγκη ή ακόμη να μας βάλει σε διαθεσιμότητα για να πιάσει τους δείκτες της ΤΡΟΙΚΑ.

Δεν πήρε θέση για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές ούτε καν στο ότι υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ούτε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και το μάθημα γίνεται μόνο θεωρητικά.

Θέσαμε επίσης το θέμα της πίεσης που ασκείται στους διευθυντές για την αυθημερόν συμπλήρωση στοιχείων, για τις προφορικές εντολές και για την αλληλογραφία

Συνάδελφοι,

Η συνάντηση με το διευθυντή μπορεί να καταγράφει λίγα από τα πολλά οξυμμένα προβλήματα, αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις, όπως στο θέμα της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, της μετάθεσης στους γονείς όλων των ευθυνών από το βάψιμο των σχολείων μέχρι την εξέρευση υπολογιστών, των προβλημάτων της φτώχειας, του υποσιτισμού, των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί και άλλα πολλά που τέθηκαν στην παρέμβασή μας. Τα σχολειά μας παραμένουν ακάλυπτα από ξαφνικές και μακροχρόνιες ασθένειες συναδέλφων, από ατυχήματα κλπ.

Γίνεται φανερό ότι θα πρέπει να εμποδίσουμε την ψήφιση και εφαρμογή του παρουσιολόγιου. Να συνεχίσουμε να περιφρουρούμε οργανωμένα τα εργασιακά μας δικαιώματα και να παλεύουμε για ένα δωρεάν σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ολόπλευρης ψυχοσωματικής ανάπτυξης των παιδιών.

Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο μαζικό αγώνα κόντρα στην πολιτική της υποταγής, στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές που σήμερα κάνουν κουμάντο στη χώρα μας. Η συμμαχία με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα θα δυναμώσει τον αγώνα όλων.

Να κάνουμε πράξη το σύνθημα « Ένας για όλους και όλοι για έναν ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/10/2013 στις 7.00ΜΜ ΣΤΟ 5ο ΔΗΜ Ηλιούπολης Αγαμέμνωνος 1 (Πίσω από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο)