Γενική συνέλευση και άδειες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση  τσακίζει μισθούς, κοινωνικές κατακτήσεις, απολύει εργαζόμενους, ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, βγάζει παράνομες τις απεργίες, ενοχοποιεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ήταν σχεδόν  αναμενόμενη και δεν μας ξενίζει η  απόφαση του Υφυπουργού, Σ. Κεδίκογλου, για την αφαίρεση της συνδικαλιστικής  άδειας.

 

Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καθυποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι συνέχεια των δηλώσεων Βρούτση και Μητσοτάκη για αλλαγή της δομής του συνδικαλιστικού κινήματος, για να μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τα συνδικάτα.

 

Είναι μια ακόμη υποκρισία της κυβέρνησης για τις χαμένες διδακτικές ώρες την ίδια στιγμή που χιλιάδες ώρες, χάνονται καθημερινά στα σχολεία, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών. Με τέτοια τερτίπια δεν μπορούν φυσικά να κρύψουν τη ζοφερή κατάσταση των κενών, των συγχωνεύσεων, των διαρκών μετακινήσεων εκπαιδευτικών από νομό σε νομό, το θλιβερό γεγονός των πεινασμένων παιδιών, την  εξόντωση της νέας γενιάς με την εκπαίδευση των δεξιοτήτων, της μαθητείας, του σχολείου της αγοράς.

 

Συνάδελφοι,

Η καλύτερη απάντηση  στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε είναι η συσπείρωση στα συνδικάτα και τους συλλόγους, είναι η συμμαχία με το γονεϊκό κίνημα, με τα εργατικά συνδικάτα, τις οργανώσεις των μικρομεσαίων ΕΒΕ, είναι η συμπόρευση με όλο το λαό που σήμερα πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα

Πρέπει επιτέλους να σπάσουμε τη λογική των αγώνων δια αντιπροσώπων, να σταματήσουμε το φαινόμενο των άμαζων συνελεύσεων και των απεργιών χωρίς  απεργούς.

 

Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της Γενικής μας Συνέλευσης και των εκλογών του συλλόγου μας στις 12 Δεκέμβρη στο 4ο Δημοτικό Ηλιούπολης.

Η παρουσία και η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας  θα είναι αποστομωτική απάντηση σε όσους ονειρεύονται να τσακίσουν τη δύναμή μας.  Κανένας εκπρόσωπος των βιομηχάνων και της  κυβέρνησης δεν μπορεί να καταργήσει την ταξική πάλη. Την πάλη κόντρα στην πολιτική ης Ε.Ε και  της κυβέρνησης που μας εξαθλιώνει κόντρα στην πολιτική που  κάνει την εκπαίδευση όπλο εξόντωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Το  ΔΣ