Ο Σύλλογος κατά της Αξιολόγησης – Αυτοαξιολόγησης

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 

Σας ενημερώνουμε πως συγκεντρώθηκαν 283 υπογραφές στο κείμενο ενάντια στην προωθούμενη από το Υπουργείο αξιολόγηση σε σύνολο 327 ψηφισάντων, στις τελευταίες εκλογές. Το υψηλό ποσοστό συμμετοχής (87%) δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως σχεδόν στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλιούπολη έχουν πολύ καλά καταλάβει τα πραγματικά σχέδια του Υπουργείου, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. πίσω από τη δήθεν αξιολόγηση.Ανάλογα υψηλά ποσοστά υπογραφών (85-90%)  έχουν συγκεντρωθεί και σε όλους τους άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σε πανελλαδικό επίπεδο. Παρά τη μεγάλη αυτή επιτυχία πάντως, επειδή καμιά υπογραφή δεν περισσεύει, καλούμε, έστω και τώρα, όσους συναδέλφους και συναδέλφισσες επιθυμούν και δεν το έχουν κάνει, να συνυπογράψουν το σχετικό κείμενο, ενημερώνοντας κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να προστεθεί το όνομα τους.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η συλλογή των υπογραφών είναι απλά το πρώτο βήμα από μια σκληρή μάχη διαρκείας που πρέπει να δοθεί σε κάθε σχολείο με αποφασιστικότητα. Σαν Διοικητικό Συμβούλιο και συνεκτιμώντας το κλίμα που έχουμε συναντήσει στα σχολεία εκτιμάμε πως υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για να μπορέσει το  εκπαιδευτικό κίνημα  να έχει μία μεγάλη νίκη στην αντιπαράθεση του με τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην κοινωνία.

 

Για να συμβεί πράγματι αυτό απαιτείται εγρήγορση από όλους μας.

 

  • Το επόμενο αποφασιστικό βήμα πρέπει να είναι η άρνηση  μας να συμμετάσχουμε σε τυχόν ομάδες εργασίας που ενδεχομένως θα επιχειρηθούν να συσταθούν σε ορισμένα σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι από πουθενά δεν προκύπτει στο νόμο ότι οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας ή ότι ο Διευθυντής – Διευθύντρια έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει κάποιον εκπαιδευτικό να συμμετάσχει σε μια τέτοια ομάδα. Δεν υπάρχει συνεπώς καμία διοικητική κύρωση που να εξαναγκάζει έναν-μια  εκπαιδευτικό να συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας. Αντίθετα, αν συγκληθεί Σύλλογος Διδασκόντων συντάσσουμε πρακτικό σύμφωνα με το επισυναπτόμενο κείμενο- παράδειγμα.

 

Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα και όσους δεν υπέγραψαν το κείμενο ενάντια στην αξιολόγηση, να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας στα πλαίσια της «αυτοαξιολόγησης», σεβόμενοι την άποψη της ισχυρής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και σε επίπεδο συλλογικών οργάνων (ομόφωνες αποφάσεις Συλλόγων, ομόφωνες αποφάσεις ΔΟΕ) αλλά και σε επίπεδο συλλογής υπογραφών.

 

Το επισυναπτόμενο Πρακτικό κατά της συγκρότησης Ομάδων εργασίας για την Αυτοαξιολόγηση είναι εδώ: ΔΣ_20140205_ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ συλλογου διδασκοντων

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΜΠΟΥΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ                                 ΣΚΛΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ