Έξω η ΦΑΓΕ από τα σχολεία

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

  1.      “ Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”

ΦΛΕΜΙΓΚ 1 ΤΗΛ 6949121984                                     

 

αρ. Πρωτ……..

 

Ηλιούπολη 16/02/2012

Θέμα: θεατρική παράσταση από τη ΦΑΓΕ

 

Προς το Δήμο Ηλιούπολης

Προς τους εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας

 

ΕΞΩ Η ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πρόταση της ΦΑΓΕ στην οποία ανταποκρίνεται θετικά ο Δήμος να αναλάβει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης και με το αζημίωτο βέβαια.  Να μοιραστούν  γιαούρτια στα παιδιά.

Η εταιρεία έχει στείλει και συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς πρέπει να διαμορφώσει η νηπιαγωγός την τάξη, πως θα είναι καθισμένα τα παιδιά, πως θα φτάσουν τα γιαούρτια στα σχολεία, ζητάει να ορισθεί υπεύθυνος παραλαβής κλπ.

 

Χρόνια τώρα οι πολυεθνικές βομβαρδίζουν τα σχολεία και αξιοποιούν τους μαθητές ως προωθητές των προϊόντων τους. Στην προσπάθεια τους αυτή έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των κομμάτων που θέλουν τα σχολεία επιχειρήσεις, των δημάρχων που στηρίζουν την Καλλικρατική λογική και δυστυχώς πολλές φορές την ανοχή των εκπαιδευτικών.

Μας στερούν πρώτα το ψωμί από το τραπέζι, για τα κέρδη των πολυεθνικών και έρχονται ύστερα, ως χορηγοί ή φιλάνθρωποι να ταΐσουν την αισθητική μας καλλιέργεια, να μας παραμορφώσουν.

Δεν  επιτρέπουμε σε καμιά πολυεθνική ή ΜΚΟ, σε κανένα ιδιώτη να χρησιμοποιεί την εκπαίδευση ως εφαλτήριο για τα κέρδη και τα συμφέροντά του.

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα υπηρετεί την ολόπλευρη μόρφωση και ψυχοσωματική  ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό το σχολείο είναι αντίθετο με τα συμφέροντα και τα προγράμματα των κερδοσκοπικών εταιρειών ή των ΜΚΟ

Καταγγέλλουμε την  τακτική του δήμου να μαζεύει ότι περισσεύει από τους πάγκους της λαϊκής για να τρώνε τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς που σημειωτέον πληρώνουν και τροφεία. Καταγγέλλουμε τη λογική της σύμπραξης με ιδιώτες, τη λογική της διαφήμισης των εταιρειών που απολύουν καθημερινά εργαζόμενους που μειώνουν τους μισθούς των γονιών από τη μία και από την άλλη μοιράζουν «δωράκια» στα παιδιά.

 

Στην πολυεθνική ΦΑΓΕ και στο Δήμο Ηλιούπολης απαντάμε με αγώνες για

 

ΕΝΙΑΙΑ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ