Εγγραφές νήπιων και προνήπιων στα νηπιαγωγεία

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Χρόνια τώρα το εκπαιδευτικό κίνημα  απαιτεί  την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής δημόσιας και δωρεάν προσχολικής αγωγής. Χρόνια τώρα σαν προμετωπίδα του αγώνα των Νηπιαγωγών αποτελεί το αίτημα αυτό, έτσι ώστε κανένα παιδί να μη τίθεται εκτός δημόσιου σχολείου. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρούμε πως οι εκπαιδευτικοί ως δημόσιοι λειτουργοί είναι υποχρεωμένοι απέναντι στον τίτλο τους, στην προάσπιση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου αλλά και στην υποχρέωσή τους απέναντι στα παιδιά του λαού μας να καταβάλλουν όλες τους τις προσπάθειες έτσι ώστε κανένα παιδί να μη μείνει εκτός δημόσιου σχολείου παρόλο που το κράτος αποποιείται της υποχρέωσής του να παρέχει, σε όλα τα προνήπια  που αιτούνται, φοίτηση.


  Μετά τη συνεδρίαση του Συλλόγου μας σήμερα  14/6/2014 και  σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας της  13/6/2014 και Αριθ. Πρωτ. Φ. 12/390/92065/Γ1   με θέμα: «Ενέργειες Προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2014-2015» όπου αναφέρεται :

Φοίτηση σε Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Νηπιαγωγεία

              …   Σε όσα Νηπιαγωγεία μετά την εγγραφή όλων των νηπίων πρώτης ηλικίας υπάρχουν κενές θέσεις, γίνονται δεκτά τα νήπια δεύτερης ηλικίας (προνήπια), για την εγγραφή των οποίων εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ. 200/1998, (ΦΕΚ 161/1998, τ.Α’) (που πρακτικά σημαίνει ότι οι κληρώσεις προνηπίων πραγματοποιούνται την τελευταία εργάσιμη μέρα ήτοι στις 20/6 και όχι το Σεπτέμβριο)

 

Το ΔΣ του συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε:

 

1.  Να ζητήσει από τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων  αφού τηρήσουν όλη την κείμενη νομοθεσία ( κανονικές εγγραφές προνηπίων και κληρώσεις) να συνεργαστούν με το Σύλλογο μας στην κατεύθυνση  της υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά  και σε όλα τα  πρακτικά βήματα  που θα υλοποιήσουμε για τον προαναφερθέντα στόχο

 

2. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις , έτσι ώστε κανένα παιδί που αιτείται φοίτησης να μη μείνει εκτός δημόσιου σχολείου  ( παράσταση στην Α Διεύθυνση, στο  Δήμο Ηλιούπολης, συνάντηση με την Ένωση Γονέων)

 

3. Να απευθύνει επιστολή προς τους γονείς της Ηλιούπολης για το συνταγματικό τους δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία (όπως  ορίζει στο άρθρο 16 παρ. 4 του Συντάγματος  που ισχύει και ψηφίστηκε το 1975 και αναθεωρήθηκε το 1996 και 2001 ) και την εγγραφή των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία όπως άλλωστε ορίζει ο Ν.1566/85

 

     ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ      ΠΑΙΔΕΙΑ!!!

 

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΝΗΠΙΟ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

ΤΟ Δ.Σ.