Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α” ΔΠΕ για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

          Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων των σχολείων, μεγάλος και σημαντικός είναι ο αριθμός των κενών σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στην Ά Διεύθυνση της Αθήνας.

            Η Δ/ντρια Εκπ/σης με εντολές άνωθεν υπέγραψε 7 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Α΄ Δ/νση Αθήνας από πρωινά  τμήματα σχολείων σε άλλα σχολεία με ταυτόχρονη κατάργηση ολοήμερων τμημάτων, αφού εκπαιδευτικοί του ολοήμερου θα καλύπτουν τα τμήματα των δασκάλων που αποσπάστηκαν από το σχολείο.

Αν τους αφήσουμε έτσι τώρα, θα «καλύπτουν» τα κενά, θα διαλύουν ολοήμερα, θα συμπτύσσουν τμήματα, θα τσακίζουν τη ζωή των συναδέλφων, θα διαλύουν το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία! Όμως όσες τέτοιες μετακινήσεις κι αν επιχειρήσουν να κάνουν, τα κενά που υπάρχουν και συνεχίζουν να δημιουργούνται στα σχολεία δεν πρόκειται να καλυφτούν.

         Μόνο με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία.

        Καλούμε για άλλη μια φορά τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Α΄ ΑΘήνας, την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής και το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσουν το ντόμινο της μετακίνησης των εκπαιδευτικών και να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, τόσο των πρωινών όσο και των ολοήμερων τμημάτων. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μπαλαντέρ. Ας αναλογιστούν την αναστάτωση που προκαλούν τέτοιες ενέργειες σε εργαζόμενους γονείς, ένα μήνα μετά την έναρξη της χρονιάς, ανατρέποντας βίαια τον οικογενειακό προγραμματισμό τους αλλά και το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης και της προσαρμογής των παιδιών μιας και βρισκόμαστε ακόμα στην έναρξη της χρονιάς.

 Καλούμε τα μέλη μας σε  συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση την Τρίτη 14-Οκτώβρη στις 1.3Oμμ

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.