Συνάντηση με τους διευθυντές στα Γραφεία του Συλλογου

                            

                                ΠΡΟΣ:  ΔΟΕ

           ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 14/10/2014 και ώρα 20.00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης  συνάντηση των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της Ηλιούπολης, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου με θέμα συζήτησης  την προετοιμασία της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση διευθυντών και εκπαιδευτικών και τη συμβολή τους σε αυτή.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κλάδου και του Συλλόγου και εκφράστηκαν οι αποφάσεις με τις οποίες καλούν :

 

  • Τους διευθυντές να μη συμμετάσχουν στο νέο γύρο της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης κι όσους έχουν συμμετάσχει να αποσύρουν τις εργασίες τους, ώστε να μη δεχτούν να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν κάνοντας  χρήση της απεργίας-αποχής, την οποία έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 

  • Τους συλλόγους διδασκόντων να μην τροφοδοτούν το Παρατηρητήριο της ΑΕΕ, να μην συντάσσουν σχέδια εργασίας, να μην υλοποιούν καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, κάνοντας χρήση επίσης της απεργίας-αποχής, την οποία έχουν προκηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 

  • Καμία συμμετοχή στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης, τις οποίες  προωθεί το ΥΠΑΙΘ με γοργούς ρυθμούς, ως εργαλείο για να υλοποιήσει την πολιτική της αποδόμησης της Δημόσιας Παιδείας, του κλεισίματος σχολείων, των απολύσεων εκπαιδευτικών, της εφαρμογής του νέου μισθολογίου.

 

 Με δεδομένη την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας έως τις 11/11/2014 για την εξ αποστάσεως επιμόρφωση και το εύλογο χρονικό  διάστημα που δημιουργείται για  περαιτέρω μέτρα κατά της αξιολόγησης από τη πλευρά του Συλλόγου και της ΔΟΕ κι αφού εκφράστηκε σαφώς η κοινή απόφαση του Συλλόγου και των παρευρισκομένων Δ/ντών να αντιπαλέψουν με αποφασιστικότητα την εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης προτάθηκαν τα παρακάτω:

 

            Απαιτείται  από τη ΔΟΕ:

 

α. Να αποστείλει συγκεκριμένη φόρμα άρνησης – δήλωσης που θα συμπληρώνουν οι Δ/ντές που δε συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση και θα αποστέλλουν στις Δ/νσεις Π.Ε. με κοινό πρωτόκολλο.

 

β. Να συγκληθεί ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ σύσκεψη των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων με απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να προσκληθούν όλοι οι Δ/ντές από την Ομοσπονδία να μη συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση και σε καμία αξιολογική διαδικασία με βάση τις αποφάσεις του κλάδου και υλοποιώντας την απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.

 

γ. Να πάρει πρωτοβουλίες ώστε  οι αρνήσεις συμμετοχής των Διευθυντών  για τη μη συμμετοχή στη διαδικασία της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης να μη μείνουν ως ατομικές ενέργειες, αλλά να εναχθούν οργανικά και μάχιμα στο συνολικό αγώνα ολόκληρου του κλάδου ενάντια στην αξιολόγηση.

 

δ. Να πάρει πρωτοβουλίες η ΔΟΕ για να διευρυνθεί ο αριθμός των αρνήσεων συμμετοχής και με απόσυρση των εργασιών από όσους έχουν συμμετάσχει ως τώρα.

 

 

Για το Δ.Σ.

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ                                                  ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ