Συνάντηση Διευθυντών Δ/Σ και Προϊσταμένων Ν/Γ με το ΔΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ.

 

Την Πέμπτη 13/11/ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Διευθυντών Δημ. Σχολείων  και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων στα Γραφεία του Συλλόγου μετά από   κάλεσμα  που έκανε το ΔΣ με θέμα: διευκρινήσεις  σχετικά με τη στάση μας και το περιεχόμενο της απεργίας-αποχής που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ελάχιστοι Διευθυντές-τριες  και Προϊσταμένες από τα μισά σχεδόν Νηπιαγωγεία  της περιοχής μας.

Μετά την ενημέρωση του ΔΣ για τις εξελίξεις στο θέμα της ατομικής αξιολόγησης των Δ/ντών των Δημ. Σχολείων  και των Προïσταμένων  των νηπιαγωγείων (σ΄ αυτή τη φάση), τους λόγους για τη συνολική μας αντίθεση στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση, τις δυνατότητες και τα μέτρα για τη συλλογική μας στάση ενάντια στην αξιολόγηση συνολικά, ακολούθησε πολύωρη και ουσιαστική συζήτηση με ερωτήματα και τοποθετήσεις από πάρα πολλές/πολλούς συναδέλφους. Εκφράστηκε καθαρά η πρόθεση ΟΛΩΝ να αρνηθούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης, να μην καταθέσουν τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης, να μην επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα αξιολόγησης και  να μην στείλουν κανέναν  προγραμματισμό για την αυτοαξιολόγηση και τα σχέδια δράσεων στο παρατηρητήριο. Έγινε φανερό  για άλλη μια φορά, ότι αυτό που προωθεί η κυβέρνηση και το παρουσιάζει σαν « αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση» , δεν  είναι  παρά ένα μέσο απολύσεων, κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπ/κών, μείωσης  μισθών,  χωρίς κανένα ίχνος αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών  γενικότερα.    Ειδικότερα από τις Νηπιαγωγούς εκφράστηκε:

Η οργή τους για την κατάσταση των νηπιαγωγείων και το γεγονός ότι σηκώνουν στην πλάτη τους, χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία, όλο το βάρος της λειτουργίας των νηπιαγωγείων.

Η αγανάκτηση για την τεράστια επιβάρυνση των προϊσταμένων με γραφειοκρατική δουλειά (σε πολλές περιπτώσεις ανούσια) και διοικητικές αμοδιότητες και ευθύνες που τους αποσπούν από τη δουλειά τους με τα παιδιά είτε τους υποχρεώνουν να δουλεύουν για πολλές ώρες μετά το ωράριο. . .

Η συνάντηση κατέληξε ότι :

Οι προϊσταμένες θα συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ και ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε καμία διαδικασία ατομικής αξιολόγησης και  ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΦΑΚΕΛΟ για την ατομική τους αξιολόγηση.

Σε κάθε νηπιαγωγείο θα δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ  όπως ορίζει η τελευταία απόφαση της ΔΟΕ στο βιβλίο Πράξεων Προισταμένης  και  ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας. (ανάρτηση του προγραμματισμού στο παρατηρητήριο και σχέδια δράσης)

Οι ίδιες οι νηπιαγωγοί παράλληλα με το ΔΣ του συλλόγου θα απευθυνθούν και σε όλες τις συναδέλφους στα νηπιαγωγεία του συλλόγου που δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στη συνάντηση ώστε συντεταγμένα η συντριπτική  πλειοψηφία των νηπιαγωγών του συλλόγου να κρατήσει ενιαία αγωνιστική στάση.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας θα παραστεί   με συγκέντρωση , ώστε να ακυρωθεί  στην πράξη   η οποιαδήποτε  διαδικασία ,   αν και όταν  κληθούν  σε συνέντευξη αξιολόγησης  οι Δ/ντές και οι Προïστάμενες  Νηπιαγωγείων.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                 Χριστάκου  Αικατερίνη