Κινητοποίηση Συλλόγων ενάντια στην αξιολόγηση

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Α’ ΑΘΗΝΑΣ

Α’ ΑΘΗΝΩΝ, «ΑΘΗΝΑ», «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», «ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ» «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11, 13.30, ΣΤΗΝ Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΔΩΡΟΥ 9, ΟΜΟΝΟΙΑ

Τα ψέματα τελείωσαν! Με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ καλούνται οι διευθυντές εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι να αξιολογήσουν σε πρώτη φάση διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες/νους σχολικών μονάδων. Η αποδοχή του ρόλου του αξιολογητή από την πλευρά τους, τους θέτει απέναντι από τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, από την εκφρασμένη συλλογική του αντίθεση στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, απέναντι σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν γενναία μάχη δυο χρόνια τώρα για να μην περάσει η διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες! Ο καθένας πήρε θέση! Η μαχόμενη εκπαίδευση πήρε θέση με τα χιλιάδες αρνητικά πρακτικά, τα μπλόκα στο υπουργείο, τις ακυρώσεις των σεμιναρίων, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Αντιτάχθηκε και αντιτάσσεται έμπρακτα στη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση του σχολείου της αγοράς, τον εγκλωβισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των μετρήσιμων δεικτών που αυτές επιβάλλουν, στην κατάρτιση, μαθητεία, φτηνή εργασία για τους μαθητές μας. Στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απόλυση των εκπαιδευτικών, με στόχο τη δουλεία των ελαστικών-ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Στην καταστροφή του κλίματος συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, στην εξαφάνιση της όποιας παιδαγωγικής ελευθερίας είχε απομείνει, στην κυριαρχία του ανταγωνισμού, του κανιβαλισμού, του φόβου και της υποταγής!

Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε και να ακυρώσουμε κάθε απόπειρα εφαρμογής των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης γιατί κρίνεται το μέλλον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και της θέσης του εκπαιδευτικού σ’ αυτή. Θα δώσουμε το μέγιστο των δυνάμεων μας ώστε να μην προχωρήσει!

Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Α’ Διεύθυνση (Δώρου 9, ομόνοια) την Τετάρτη 26/11, στις 13.30

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο