Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ημέρα πανελλαδικής δράσης εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών

26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ

 

√                Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα για όλα τα παιδιά

√                Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές με

               ευθύνη του κράτους

√                Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας. Σχεδόν 25.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιασθεί. Χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής , είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες.

Στον 21ο αιώνα είναι άμεση ανάγκη και σαφής δυνατότητα να σιτίζονται όλοι οι μαθητές στο σχολείο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μελέτη της ΑΣΟΕΕ καταγράφει την δυνατότητα αυτή, προσδιορίζοντας την και οικονομικοτεχνικά, λέγοντας ότι αν σιτιζόντουσαν όλοι οι μαθητές δημοτικού της χώρας για έναν ολόκληρο χρόνο η συνολική επιβάρυνση του ΑΕΠ θα ήταν 0,22%! Είναι λοιπόν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας!

Μαθητές μας ζούνε σε σπίτια χωρίς ρεύμα, δεν έχουν ασφάλιση, έρχονται πεινασμένα στο σχολείο. Εκατοντάδες μαθητές ανά την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για την μετακίνησή τους από και προς το σχολείο.

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ξοδεύει τεράστια κονδύλια για την προώθηση της αξιολόγησης (3,5 εκατ. ευρώ), των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των μαθητών μας.

 Απέναντι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αντιτάξουμε τον κοινό μας αγώνα, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας. Να μη μείνει κανένας μόνος του. Το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν να πάρει σάρκα και οστά.

Στην Αθήνα προχωράμε στις 26/2  14.00 σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών  (Σταδίου 27) και στη συνέχεια στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17), από κοινού με την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις Γονέων Αττικής, διεκδικώντας:

ü  Ένα δωρεάν γεύμα σε κάθε παιδί στο σχολείο.

ü  Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών.

ü  Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές.

ü  Δωρεάν μεταφορά των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

ΤΟ  Δ.Σ.