Στάση εργασίας για τα κενά στην εκπαίδευση

ΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΚΕΝΑ!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13.30!

 

ü  ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ü  ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!

 

Είμαστε στα μέσα Φλεβάρη, δηλαδή στη μέση της σχολικής χρονιάς, και τα κενά στα δημόσια σχολεία ξεπερνούν τα 3000, ενώ χιλιάδες παιδιά φτωχών  οικογενειών παραμένουν αβοήθητα, αφού η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια δεν έχει ξεκινήσει (άγνωστο πότε θα ξεκινήσει!) και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) για τα παιδιά του Λυκείου με βάση την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε ερώτηση στη βουλή, κόβεται και φέτος,

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπλανούσε , όταν έταζε ότι η ΠΔΣ θα ξεκινούσε από την αρχή της χρονιάς, όταν υποσχόταν χιλιάδες μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά αλλά και οι ανάγκες στην ΠΔΣ. Tαυτόχρονα στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης υπάρχουν κενά που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Συγκεκριμμένα, λείπουν νηπιαγωγοί από το 12ο και το 2ο Νηπιαγωγεία , με αποτέλεσμα τα ολοήμερα τμήματα τους να παραμένουν κλειστά , ενώ κενά δασκάλων έχουν προκύψει και στα 1ο , 3ο και 5ο  Δημοτικά Σχολεία για σοβαρούς λόγους. 

 Με εγκύκλιο που υπογράφει ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας καλεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να διαθέτουν τις ώρες που περισσεύουν στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) στην κάλυψη των κενών κι όχι στην ενισχυτική διδασκαλία, δηλ. κόβεται και η ελάχιστη ενισχυτική που δινόταν στα παιδιά της ΠΕ!

Η κατάσταση στην Ειδική Αγωγή παραμένει άθλια, χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες μένουν αβοήθητα, αφού παραμένουν κλειστά πάρα πολλά τμήματα ένταξης, ενώ χιλιάδες αιτήσεις για παράλληλη στήριξη μένουν στα χαρτιά! Χιλιάδες δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων παραμένουν άνεργοι!

Και η νέα τροπολογία που κατατέθηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην κατάργηση του θεσμού των Τμημάτων Ένταξης!!

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας στέλνει εγκύκλιο για μέτρα πρόληψης της γρίπης, μεταφέροντας την κρατική ευθύνη στα σχολεία με τα άδεια ταμεία, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς ακόμη και στους μαθητές!

 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση!

 

Απαιτούμε:

  • Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής!
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία!
  • Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
  • Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.
  • Έκτακτη ΑΜΕΣΗ χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την αντιμετώπιση άμεσων και έκτακτων αναγκών!

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική  που τσακίζει τις ζωές μας, μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, μειώνει παραπέρα μισθούς και συντάξεις, ξεκληρίζει φτωχομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και νέους επιστήμονες.

Όμως εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, δεν υποτασσόμαστε στο δικό τους εφικτό!

Απαιτούμε για μας και τα παιδιά μας ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής μας. Μετά τη μεγάλη πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη, (το ποσοστό συμμετοχής στο σύλλογο μας ανέβηκε στο 62%), κλιμακώνουμε με καθημερινούς ενωτικούς αγώνες και με όλους τους εργαζόμενους προετοιμάζουμε νέα 48ωρη Γενική Απεργία, στην περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή.

 

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

. Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων έχει κυρηχθεί  2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12-2 και 2-4) από τη Δ.Ο.Ε.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 17/2 ΣΤΙΣ 13.30!

 

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα