Για τη συνάντηση με τον Διευθυντή της Α” Αθήνας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε παράσταση από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας στον Δ/ντή Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας για την εγκύκλιο που αφορά τα Τμήματα Ένταξης, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί των τμημάτων ένταξης και Διευθυντές των σχολείων από τα υπό κατάργηση τμήματα ένταξης.

Κυριάρχησε το θέμα που αφορά στην κατάργηση του δεύτερου τμήματος Ένταξης που προϋπήρχε στα συγχωνευμένα σχολεία πριν την συγχώνευσή  τους.

Μεταφέρθηκαν οι θέσεις του Συλλόγου μας για:

Καμιά κατάργηση τμήματος Ένταξης.

Ίδρυση Τ.Ε. στα σχολεία που δεν υπάρχει και ίδρυση και 2ου στα σχολεία που κρίνεται απαραίτητο για να καλυφτούν οι ανάγκες όλων των παιδιών που το έχουν ανάγκη

 Ίδρυση  ΤΕ σε όλα νηπιαγωγεία και λειτουργία τους.

Ο  Διευθυντής Εκπαίδευσης είπε ότι δεν προτίθεται να εισηγηθεί την κατάργηση υπάρχοντος  Τ.Ε. εφόσον ο αριθμός των γνωματεύσεων (από ΚΕΔΔΥ και Ιατροπαιδαγωγικά   Κέντρα ) είναι τέτοιος που μπορεί να στηρίξει την εισήγησή του. Από τη πλευρά μας και γνωρίζοντας το χρόνο που απαιτείται για την αξιολόγηση ενός παιδιού από το ΚΕΔΔΥ ζητήθηκε να ληφθούν υπόψη και οι αιτήσεις των παιδιών με αριθμό πρωτοκόλλου.

Στην περιοχή μας υπάρχουν τρία σχολεία χωρίς τμήμα Ένταξης (9ο , 17ο, 22ο) τα οποία εφόσον έχουν τουλάχιστον 3 γνωματεύσεις μπορούν να στείλουν άμεσα τα χαρτιά που απαιτούνται από την εγκύκλιο για ίδρυση  Τ.Ε. Ο ίδιος έχει τελική ημερομηνία για εισήγηση στις 22 Απριλίου. Ξεκαθάρισε όμως ότι είναι διαφορετική η ίδρυση από τη στελέχωση των τμημάτων που την καθορίζει η ύπαρξη ή μη κονδυλίων και οι «θεσμοί».

Στο ερώτημά  μας γιατί η εγκύκλιος απαιτεί την συγκατάθεση του Δήμου απάντησε ότι είναι τυπική διαδικασία. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε τις επιφυλάξεις μας και θεωρούμε άμεσα πως από τη στιγμή που δεν είναι  ίδρυση σχολείου αλλά τμήματος το λόγο τον έχουν οι εκπαιδευτικοί και όχι ο Δήμος και θα έπρεπε να αποσυρθεί.

Για τα Νηπιαγωγεία είπε πως πραγματικά δε μπορούν με βάση γνωματεύσεις να στηρίξουν ιδρύσεις Τ. Ε.,  αφού τα παιδιά έρχονται για μια χρονιά ή το πολύ δύο  και το γνωρίζουν και οι αρμόδιοι.

Επειδή όμως είμαστε υποψιασμένοι και οι εγκύκλιοι έρχονται και παρέχονται, είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα Αγαθή                                                                 Παπακώστα Μαργαρίτα