Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Για τη δίωξη της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου

     Στις 7 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ένσταση  της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, που κατέθεσε ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου το 2014.

     Η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου  τιμωρήθηκε τότε  (και με το πειθαρχικό δίκιο των δημοσίων υπαλλήλων που ίσχυε ) με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).
Το πραγματικό «αδίκημά» της όμως ήταν ότι υπερασπίστηκε  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά,κλπ.).
 Την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου η πολιτική απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσάς μας ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

    Η  επίθεση στο πρόσωπό της είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα και  προσπάθεια να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών.  Τότε δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες, καθώς και πλήθος συναδέλφων από όλη τη χώρα είχαν εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, αφού στη δίωξή της έβλεπαν τη δίωξη του συνόλου των εκπαιδευτικών που αγωνίζονταν και αγωνίζονται ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

 Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στη συναδέλφισσά μας .

Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δε δικαιωθεί και αν δε παύσει κάθε δίωξη σε βάρος της.

 

    Απαιτούμε την πλήρη αποκατάστασή της, υπηρεσιακή και οικονομική.

 

    Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση όλων των σωματείων, φορέων και εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ώρα 10:00 π.μ. (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2 Λ.Βουλιαγμένης, 101-103 αίθουσα πειθαρχικού συμβουλίου -4ος όροφος (η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας 10:00-13:00 για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση).

  

   Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο πειθαρχικό συμβούλιο να στηρίξουν τη συναδέλφισσά μας. Απαιτούμε την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να παύσει κάθε δίωξή της. Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

                                                       

                                                             ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 

               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                        

ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ                                                ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ   ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ