Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα

Σε μαζική συμμετοχή στο καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Μαλακάσας και της Αυλώνας καλεί ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Συγκεκριμένα καλεί σε εκδηλώσεις καλωσορίσματος τη Δευτέρα 27 Μάρτη στο Δημοτικό σχολείο Μαλακάσας και την Τρίτη 28 Μάρτη στο 1ο Δημοτικό Αυλώνα, στις 2 το μεσημέρι.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, τη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Παίρνουμε πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης και στήριξης μέσα από το σωματείο μας, μιλάμε στους μαθητές μας για την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Η ιστορία του τόπου μας είναι συνδεδεμένη με τα βάσανα και τις πίκρες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Δεν ξεχνάμε! Ξέρουμε καλά ότι κανένας άνθρωπος δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας!!

Τα παιδιά – θύματα του πολέμου, που θα έρθουν να φοιτήσουν στα σχολεία μας, το ελάχιστο που δικαιούνται είναι η φροντίδα, η ασφάλεια και η εκπαιδευτική στήριξη. Τα παιδιά αυτά που είδαν τα χωριά τους να καίγονται, τους δικούς τους ανθρώπους να χάνονται, τους συνομηλίκους τους να θαλασσοπνίγονται είναι τα πιο αθώα θύματα του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του διαμελισμού χωρών, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των πετρελαιάδων και των μεγαλοεπενδυτών, των κρατών που έχουν βουτήξει στο αίμα και τη φωτιά την περιοχή μας για τα δικά τους κέρδη.

Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς να συμπαραταχθούν στην προσπάθεια αυτή, αγνοώντας τις όποιες φωνές αντίδρασης, ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Καλούμε όλες και όλους από κοινού με τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, τους μαζικούς φορείς των περιοχών μας να στηρίξουν την υποδοχή των παιδιών με την παρουσία τους στα σχολεία με τα τμήματα υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων».

Category: ΑΣΕ