Συνάντηση με σχολ. συμβούλους. Συνδρομή.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 16/05/12

 

Προς τους συναδέλφους

1.     Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του συλλόγου μας είχε συνάντηση με τους σχολικούς συμβούλους τη Δευτέρα 30/04/2012.

Στη συνάντηση εκθέσαμε τις θέσεις μας για το ρόλο του συμβούλου υποστηρικτή και τις αντιθέσεις μας για το σύμβουλο επιθεωρητή-αξιολογητή και προωθητή ειδικών προγραμμάτων. Του συμβούλου που δεν αιφνιδιάζει αλλά συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό για τα προβλήματα των παιδιών και του αντικειμένου μας, που διαρκώς οξύνονται

Ζητήσαμε επίσης να γίνονται σεμινάρια εντός ωραρίου, με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και διευθυντών έτσι ώστε να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών, να μην είναι σεμινάρια για λίγους, να μην δημιουργούνται έντονα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και να μη διαφοροποιούν τα σχολεία.

Οι διάφορες ΜΚΟ που κατακλύζουν σχολεία και σχολικούς συμβούλους με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας ροκανίζουν και υποβιβάζουν το ρόλο και το περιεχόμενο του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Συζητήθηκαν επίσης και θέματα για τα ωρολόγια προγράμματα των εκπαιδευτικών, για τις υποδειγματικές διδασκαλίες από τους συμβούλους, για την αξιολόγηση κ.ά.

Το Δ.Σ. θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων για θέματα που προκύπτουν σε σχέση με τους σχολικούς συμβούλους

 

2. Η συνδικαλιστική συνδρομή εισπράττεται από το σύλλογο μας και όχι από τη ΔΟΕ

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει από τον ερχόμενο Ιούλιο σε αυτόματη μηνιαία παρακράτηση του μέρους της συνδρομής που αφορά τη ΔΟΕ και δηλώνουμε ότι ο σύλλογός μας δεν αποδέχεται αυτή τη μέθοδο. Θα παρακρατεί τη συνδρομή όπως έκανε πάντα και θα αποδίδει στη ΔΟΕ το ποσό που οφείλει για να θεωρείται μέλος της. Δηλώνουμε επίσης, ότι θα συνεχίσουμε να απαιτούμε:

τη μείωση της συνδρομής προς τη ΔΟΕ

την εξάλειψη όλων των συνδικαλιστικών προνομίων όπως την αποζημίωση μελών Δ.Σ., αιρετών

Την κατάργηση διοργάνωσης συνεδρίων και ημερίδων για την προπαγάνδιση της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής εντός και εκτός Ελλάδας.

Την υποχρεωτική καταβολή παραστατικών αποδείξεων για κάθε δαπάνη

Η απόφαση μας για είσπραξη συνδρομής άμεσα από το Δ.Σ. και όχι απο την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ισχύει.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την οικονομική αυτοτέλεια των πρωτοβάθμιων συνδικάτων με σκοπό την ταξική τους δράση και την ενεργοποίηση όλων των μελών.

Έχουμε ευθύνη και σεβασμό στο υστέρημα των συναδέλφων μας και θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατό προς το συμφέρον των μελών μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ