4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται μια τετραετία μνήμης από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

 Ωμές επιθέσεις δέχτηκαν πολιτικοί χώροι, θέατρα και καλλιτέχνες, πολιτικοί εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλοι και μαθητές.

 Tα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα, τη στυγνή  δολοφονία του Σ. Λούκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μεταξύ άλλων και στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, δεν δίστασαν να εισβάλουν και στα σχολεία τραμπουκίζοντας ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με αποκορύφωμα την επίθεση στο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, μετά την απόφασή τους να υποδεχτούν προσφυγόπουλα από το Σχιστό, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή της Λαγό. Ακολούθησε πρόσφατα το δολοφονικό χτύπημα  που δέχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης στους Αμπελόκηπους.

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, όπου το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας για καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης συνδέεται με μια βαθύτερη αντίληψη των πολιτικών αιτίων της αποθράσυνσης των νεοναζί και της αύξησης των κρουσμάτων ρατσιστικών επιθέσεων, καθώς  οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών παράγουν κύματα ξεριζωμένων – εξαθλιωμένων.

Ο σύλλογός μας καταδικάζει την ασυδοσία και βία του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Δηλώνει την αντίθεσή του στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού που εκπέμπει.  Αγωνίζεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των παιδιών όλου του κόσμου.

 

Απαιτούμε:·  Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.


·  Το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στη Λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.


·  Την ακύρωση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που εφαρμόζει η Ελλάδα. Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Όπως και να τους χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να προωθηθούν στις χώρες που επιθυμούν

Αγωνιζόμαστε για


·  Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων


·  Την ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής που φτωχοποιεί και  εξαθλιώνει, λαϊκά στρώματα, έλληνες εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες


        Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον».