Κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής για ξενόγλωσσους

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

» Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ «

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων σε 3 , 4 ή και περισσότερα σχολεία, κάποια από τα οποία και την ίδια μέρα, μετακινούμενοι ανάμεσα στα διαλείμματα, με κίνδυνο  της ζωής τους, προκειμένου να καλύψουν την «κανονικότητα» του Υπουργείου της Περιφερειακής Δ/νσης  της Α΄Δ/νσης Αθήνας.

Καταδικάζουμε τις εξοντωτικές μετακινήσεις  τους  σε  5 – 6 αλλά 7  σχολεία την βδομάδα κυρίως των συναδέλφων των εκπαιδευτικών της Β΄ Ξένης Γλώσσας ,  για δε τη συμπλήρωση του ωραρίου τους  και σε μαθήματα  που δεν είναι της  ειδικότητάς τους,  δουλεύοντας  ταυτόχρονα  και  στα πρωινά  αλλά και  στα  ολοήμερα  τμήματα  και όλα ατά για να βγει το πρόγραμμα ενός προβληματικού  στη λειτουργία του, αλλά  πάντα στην υπηρεσία της κανονικότητας ,  νέου  τύπου σχολείου.

Αυτή η ωμή αντεργατική και αντιπαιδαγωγική πραγματικότητα,  είναι  η πολιτική επιλογή  της κυβέρνησης  και του Υπουργείου Παιδείας,  που  για  χάρη του εξορθολογισμού  των  δαπανών  που  απαιτούν  ο ΣΕΒ και  τα τρία μνημόνια και που με την ψήφιση της περσινής  νομοθετικής ρύθμισης.   οδηγεί  στην σταδιακή  κατάργηση  της μιας από τις ξένες γλώσσες  της β΄ επιλογής και ανοίγει τον δρόμο της  οριστικής κατάργησης  της β΄ ξένης  γλώσσας  και τους συναδέλφους  στη διαθεσιμότητα  και  στις απολύσεις , κάτι που  προοικονομεί   την ίδια τύχη και σε  άλλες ειδικότητες  με τις αναθέσεις  των μαθημάτων  τους  σε  άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους…

Απαιτούμε

  1. Να αποσυρθεί  η νομοθετική ρύθμιση για τη β΄ ξένη γλώσσα.
  2. Να δοθούν σε όλους τους συναδέλφους Ειδικοτήτων  οργανικές θέσεις.
  3. Να δοθεί  άμεσα  η δυνατότητα  χωρισμού  του ξενόγλωσσου τμήματος  με πάνω από 25 μαθητές  χωρίς την  κατάργηση  του δεύτερου ξενόγλωσσου τμήματος  που συγκέντρωσε τις λιγότερες  προτιμήσεις των μαθητών.
  4. Μείωση του διδακτικού ωραρίου  με  τον  συνυπολογισμό του  χρόνου  μετακίνησης των συναδέλφων από σχολείο  σε σχολείο.
  5.  Κάλυψη των κενών ωρών του κάθε διδακτικού αντικειμένου  από τον εκπαιδευτικό της  αντίστοιχης  ειδικότητας .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην  κινητοποίηση των Συλλόγων, στην Περιφερειακή Δ/νση Αττικής  στην  οδό Τσόχα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017  στις 14:00

Category: ΑΣΕ