ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

 Το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi»  χτίστηκε  με  τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από συλλόγους εκπαιδευτικών, τις συλλογικότητες και τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα μέσα από την πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ». Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε το Μάρτη του 2018 και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες αργότερα. Τη νύχτα της Δευτέρας 9 Απρίλη 2018, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατεδάφισαν το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi» στο Παλαιστινιακό χωριό Zanuta, νότια της Χεβρώνας, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής εκπαίδευσης.

Απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν πρόσφατα σε αποστολή στην Παλαιστίνη για να εκφράσουν  την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό Η  αντιπροσωπεία  επισκέφτηκε στην περιοχή της Χεβρώνας τα σχολεία που χτίστηκαν με την οικονομική στήριξη της πρωτοβουλίας «Ένα σχολείο για τη Γάζα», καταδίκασε την πολιτική του απαρτχάιντ του κράτους του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, ζήτησε να ξαναχτιστεί το σχολείο που κατεδάφισαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Παιδείας της Παλαιστίνης, με εκπροσώπους του συνδικάτου εκπαιδευτικών, επισκέφτηκε σχολεία στη Ραμάλα, ήρθε σε επαφή με εκπαιδευτικούς και μαθητές, επισκέφτηκε το σπίτι της οικογένειας της Άχεντ Ταμίμι.

Η καμπάνια «Ένα σχολείο για τη Γάζα»  ολοκλήρωσε το έργο της. Δεν κατάφερε να χτίσει σχολείο στη Γάζα, αφού ο ασφυκτικός της αποκλεισμός δεν το επέτρεψε, έχτισε όμως δυο σχολεία στην περιοχή της Χεβρώνας παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, συμβάλλοντας, στο βαθμό που της αναλογεί, στην προσπάθειά του να ζήσει ελεύθερος στη δική του πατρίδα

Η Γ.Σ.