ΓΑΛΛΙΑ – Η κυβέρνηση θα απολύσει 1.800 εκπαιδευτικούς

ΓΑΛΛΙΑ

Η κυβέρνηση θα απολύσει 1.800 εκπαιδευτικούς

 
Από τις επισκέψεις του Μακρόν στα σχολεία της χώρας

Πηγή: Associated Press

Σε απολύσεις 1.800 εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις διοικητικές υπηρεσίες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση Μακρόν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Figaro» το βράδυ της Κυριακής.

Οι 1.800 θέσεις εργασίας αντιστοιχούν στο «0,2% των εργαζομένων του υπουργείου» και τα κενά που θα προκύψουν «φυσικά» θα καλυφθούν «με την καταφυγή σε πρόσθετες ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών», δήλωσε ο Μπλανκέρ, λέγοντας ότι και αυτή η υπερωριακή εργασία «θα αποφέρει καλύτερες απολαβές στους καθηγητές».

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι θα «καταργηθούν» 4.500 θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα το 2019 και άλλες 10.000 το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα κατά 120.000 μέσα στην πενταετία του εξακολουθεί να επιδιώκεται, δήλωσε προ ημερών ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Διοίκηση Ολιβιέ Ντισόπτ στο δίκτυο «BFM Business».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Φιγκαρό», ο Μπλανκέρ γνωστοποίησε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου του θα αυξηθεί στα 850 εκατομμύρια ευρώ το 2019, δηλαδή κατά 1,7%. Θα πρόκειται για μια από τις «μεγαλύτερες» αυξήσεις προϋπολογισμού στο Δημόσιο, τόνισε.

Category: ΑΣΕ