ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ 10 Δεκέμβρη 18.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή για Μόνιμους Διορισμούς

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,

 ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ 25.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ,

 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

 

  • Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Η μονιμοποίηση όλων των 25.000 συμβασιούχων που εργάζονται στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια και η εξίσωση των δικαιωμάτων και των αδειών τους με αυτές των μονίμων εκπαιδευτικών  αποτελούν πάγια και δίκαια αιτήματα του κλάδου. Δυστυχώς, και η σημερινή κυβέρνηση , όπως και οι προηγούμενες συνήθιζαν και συνηθίζουν να τα χαρακτηρίζουν «ουτοπικά» και «ανέφικτα», αφού γι΄ αυτούς η εκπαίδευση δεν είναι παρά μόνο μία δαπάνη και όχι δικαίωμα!.

Έρχονται όμως εκλογές και η κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες για μονιμοποίηση 4.500 συμβασιούχων αναπληρωτών. Σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, επιχειρώντας παράλληλα να διασπάσει τον κλάδο και να υπερισχύσει το «διαίρει και βασίλευε». Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, να έχει υγεία και περίθαλψη, να μπορεί να κάνει οικογένεια. Γι΄ αυτό, δεν πρέπει να μπαίνουμε σε καμιά λογική κριτηρίων, δε θα γίνουμε συνένοχοι με το Υπουργείο για το ποιος θα απολυθεί ή θα μείνει άνεργος και για το ποιος θα δουλέψει. Πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντί τους!

Το μόνο αίτημα σήμερα, που μπορεί να απαντήσει όχι μόνο στην προκλητική κοροϊδία του Υπουργείου και της κυβέρνησης, αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας για ουσιαστική μόρφωση και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, είναι η μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών που δουλεύουν στην εκπαίδευση.

Στον αγώνα αυτό, πρέπει να έχουμε συμμάχους και τους γονείς των μαθητών μας. Σαν μια γροθιά να παλέψουμε για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον γι΄ αυτά, χωρίς ελαστική εργασία, χωρίς εκμετάλλευση.  Μαζί με χιλιάδες συναδέλφους, συμβασιούχους, ελαστικά εργαζόμενους από άλλους κλάδους παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύουμε μαζί για τον ίδιο σκοπό!

  • Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες, μόνιμους και αναπληρωτές, στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη Δευτέρα 10/12 στα Προπύλαια στις 18.00 και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή! 
  • Καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν τον αγώνα για την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα, για την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων!