ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26-1-2019. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε – ο αγώνας συνεχίζεται!

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε – ο αγώνας συνεχίζεται!

Σάββατο 26/1: πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12μμ στα Προπύλαια

 Έχοντας απέναντί της σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, που βγήκε στους δρόμους με μαζικότατες και μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση ψήφισε τον νόμο για το προσοντολόγιο. Ο αγώνας μας όμως δεν σταματά εδώ – συνεχίζεται.  Μέχρι την κατάργηση του νόμου, μέχρι το διορισμό όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ, για τη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για δημόσια δωρεάν μόρφωση και εκπαίδευση όλου του λαού! Απέναντι στον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία προτάσσουμε τις συλλογικές διαδικασίες, την αλληλεγγύη και τα κοινά αιτήματα που έδωσαν ελπίδα σε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας και συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα κοινού αγώνα και συμπόρευσης απέναντι στην κυβέρνηση και κάθε διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, απέναντι στην ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, που διαλύουν τις ζωές μας.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση:

  • με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας!
  • με τον Ν. 4547/2018 και ειδικότερα με τα άρθρα 10 και 11 όπου προβλέπεται η σύσταση (σε κάθε σχολείο) είτε της Επιτροπής Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) είτε ομάδας εκπαιδευτικής υποστήριξης..

Ο αγώνας συνεχίζεται: για την κατάργηση του νόμου για το προσοντολόγιο, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση τις ανάγκες της εκπαίδευσης,  για διορισμό όλων των αναπληρωτών που έχουν  έστω και μία σύμβαση εργασίας, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος -αναπληρωτής . Ενάντια στην αξιολόγηση και στην υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή

στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 26/1 στις 12μμ στα Προπύλαια και στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα αμέσως μετά το συλλαλητήριο στο ΠΤΔΕ.